ПАЛОМНИЦТВО НЕКХОР- 2025: Священні місця Падмасамбгави в долині Катманду

 
 
Священні місця Падмасамбгави в долині Катманду
 
Дорогі друзі, де б ви не були – близько чи далеко, команда Некхору щаслива повідомити про паломництво до священних місць Падмасамбгави в Непалі, яке відбудеться в березні 2025 року на Чотрул Дючен, Велике святкування Чудес. Ці п’ятнадцять днів тибетського місячного нового року – сприятливий час для того, щоб доброчинності від відвідування священних місць і офірувань примножилися та стали потужнішими в тисячу разів.
 
Долучіться до нас 7 березня біля Великої Ступи Боудги, звідки почнеться наша тижнева мандрівка. Під проводом старших лам з монастиря Ка-Ньїнґ Шедруб Лінґу та нашої відданої команди Некхор, ми спочатку дослідимо священні місця в долині Катманду, а тоді вирушимо до величного підніжжя Гімалаїв у Східному Непалі.
 
Наше паломництво завершиться 15 березня святкуванням Чотрул Дючену на честь проявлення Буддою великих чудес, у Боуднатсі. Разом ми мандруватимемо, робитимемо офіри, зароджуватимемо прагнення та поглиблюватимемо нашу практику, присвячуючи спільну заслугу загальному благу.
 
Маршрут паломництва:
 
П’ятниця, 7 березня: Боуднатх – наша мандрівка почнеться з урочистої вечері та знайомства в кав’ярні «Утпала», що знаходиться біля Великої Ступи Боудга.
 
Субота, 8 березня: Патан – ми відвідаємо храм Е-Віхара, головну резиденцію Ґуру Рінпоче в долині Катманду. Ми також дослідимо відомі статуї Авалокітешвари, дорогоцінне джерело співчуття і мудрості.
 
Неділя, 9 березня: печери Асура і Янґлешо – у сприятливий день Ґуру Рінпоче, перший день року за тибетським місячним календарем, ми вирушимо до печер Асура та Янґлешо, де Ґуру Рінпоче здобув просвітлення.
 
Понеділок, 10 березня: вихідний.
 
Вівторок-четвер, 11-13 березня: печери Маратіка – наше паломництво продовжиться подорожжю до печер Маратіка, де Ґуру Рінпоче здобув безсмертя. Після восьмигодинного переїзду мальовничими місцями, ми проведемо дві ночі в цьому сприятливому й священному місці, практикуючи разом із ламами з Ка-Ньїнґ Шедруб Лінґу.
 
П’ятниця, 14 березня: ступа Боуднатх і Санкгу – повернувшись до Великої ступи Боуднатх, ми зробимо офіри й візьмемо участь в Друбчені Цекар (Білого Амітаюсу) в Ка-Ньїнґ Шедруб Лінзі. На завершення цієї надзвичайної подорожі ми відвідаємо священне місце Ваджрайоґіні в Санкгу.
 
Субота, 15 березня: отримання сіддґів (досягнень) у Ка-Ньїнґ Шедруб Лінзі на Друбчені Цекар (Боуднатх) – наше паломництво завершиться ранком, сповненим благословеннями – адже ми зустрінемося в Ка-Ньїнґ Шедруб Лінзі, щоб отримати сіддґи Друбчену Цекар (Білого Амітаюсу).
 
Вартість та інші подробиці:
 
Ми щасливі організувати паломництво доступним за ціною – всього $750 з людини за весь тиждень, що складає всього $108 на день! У цю вартість входить перевезення до кожного святого місця, всі обіди (з повним харчуванням у Маратіці), комфортабельне житло в Галесі поблизу благословенних печер Маратіки, досвідчені гіди, які забезпечать глибокі пояснення в кожному священному місці, а також пожертви ламам, які протягом усієї мандрівки проведуть нас духовною практикою. Що не включено: авіаквитки до Непалу, туристична віза та проживання в Катманду – ми пропонуємо всім учасникам зупинитися в районі Боудги в Катманду, оскільки саме звідти будуть починатися і там завершуватимуться всі наші подорожі.
Зауважте, що найближчим часом ми зв`яжемося з зареєстрованими учасниками щодо подробиць оплати.
Хоча ми прагнемо зробити вашу подорож максимально комфортною, пересування Катманду та сільською місцевістю Непалу може бути пов’язане з певними незручностями. Ви можете зіштовхнутися з труднощами, як то перевантажений міський трафік і сільські дороги з вибоїнами, але, маючи певну гнучкість і терпіння, ви повною мірою зможете насолодитися унікальними враженнями, які ця подорож може запропонувати. Будь ласка, зверніть увагу, що хоча ми забезпечимо переміщення до основних місць, велика частина паломництва буде пов’язана із необхідністю йти пішки, тож приготуйтеся зануритися в пішу мандрівку! Будьте готові проходити пішки до 4 кілометрів до кожної святині, а певні місця, як Асура й Маратіка, запропонують ще трохи більше пригод – круті сходи, що ведуть до священних висот. Ми розуміємо, що це може бути складним завданням для вас, тому, якщо у вас є якісь сумніви, не соромтеся звертатися до нас по додаткову інформацію. Ми тут, щоб допомагати вам на кожному кроці цього шляху!
Мінімальна кількість учасників: 15 осіб
 
За додатковою інформацією, будь ласка, звертайтеся: info@samyetranslations.org.
 
З любов’ю,
Команда Некхор*
 
*) українською переклала Анна Вахотська
‹ До списку новин ‹ До списку статтей