ПРАВИЛА ПЕРЕБУВАННЯ У РИТРИТНОМУ ЦЕНТРІ ДЖАНҐЧУБ ЧОЛІНҐ

ПРАВИЛА ПЕРЕБУВАННЯ У РИТРИТНОМУ ЦЕНТРІ ДЖАНҐЧУБ ЧОЛІНҐ

Друзі, волонтери, гості нашого ритритного центру!

Будь ласка, ознайомтеся із цими правилами перебування у нашому центрі, які ми складаємо на основі досвіду вашого відвідування та керуючись загальними нормами громадського порядку.

ЗАГАЛЬНИЙ ПОРЯДОК

Будь ласка, НЕ ставтеся до ритритного центру як до сервісної компанії, яка надає послуги із духовного розвитку. Ми – некомерційна громадська організація, яку створює кожен із вас. Тут немає покоївок і тих, хто за вами прибирає – все це робить кожен із вас.

Тому кожен із вас особисто і одразу ж прибирає своє сміття, миє свій посуд (для груп посуд миє черговий по кухні), доглядає за своїм спальним місцем та особистими речами одразу ж, коли там виникає непорядок. Давайте цінувати те, що ми спільно з вами тут створюємо і плекаємо. Шануймо людську гідність та  загальноєвропейську культуру!

Ми – за збереження природи і тому сортуємо сміття: органіка, пластик, скло; папір складається і використовується для розпалення багаття або печі.

Ми – за економію природних ресурсів та коштів громади, тому не лишаємо відкритими воду, газ та світло, бережемо майно, меблі, облаштування, інструменти праці, пальне тощо. Якщо є можливість вирішити вашу задачу/проблему ощадним та лагідним для довкілля та економії ресурсів способом – робімо це!

Вода у крані із власної свердловини, її можна пити, готувати їжу, напої.

Якщо ви плануєте самостійний приїзд до Джанґчуб Чолінґу (не у складі групи, яка проходить окрему реєстрацію) обов’язково маєте узгодити свій візит із адміністратором центру 067 507-41-68 (Сергій) за 2-7 днів.

ВОЛОНТЕРСЬКА РОБОТА

Якщо ви працюєте на території табору або у будинку, виконуючи волонтерську роботу – одразу після її завершення прибирайте місце праці (від сміття та бруду), робочий інструмент та матеріли (здаємо й акуратно складаємо на склад). Не лінуємося охайно прибирати робоче місце навіть, якщо ви робите перерву на обід, або ж завтра плануєте продовжити ту саму роботу!

Будь ласка, бережіть робочий інструмент, витратні матеріали та суміші – це громадські кошти, матеріальна енергія всієї громади.

Будь який робочий інструмент має повертатися на склад справним та чистим.

Не використовуйте інструмент, у тому разі, якщо ви не володієте ним, або не певні, як ним користуватися. Бережіть себе від травмування та нанесення шкоди іншим!

КУХНЯ Й ВАННА

Мийте посуд охайно і ретельно, щоб не лишалося плям та жиру.

Будь ласка, витирайте вологим й за можливості сухим рушником всі місця, куди могли потрапити бризки води після того, як ви помили посуд.

Щойно ви закінчили свої справи у ванній кімнаті, переконайтеся, що після вас не залишилося води та бруду.

ПРИБИРАННЯ

Обов’язково проводимо сухе й вологе прибирання у спальних кімнатах та загальному приміщенні волонтерського будинку (зала, кухня, туалет):

  • за умови перебування від 5 осіб щодня після ранкової практики і сніданку;
  • за умови перебування від 3 осіб через день після ранкової практики і сніданку;
  • за умови перебування 1 або 2 осіб – два рази на тиждень після ранкової практики і сніданку.
  • керівники або старші (відповідальні) груп призначають графік чергування та відповідальних за прибирання й інформують про це свою групу.

ВОГНИЩА ТА ОПАЛЕННЯ

Категорично забороняється розпалювати вогнище на території табору та за його межами, окрім місць, які спеціально відведені для цього (обладнані вказівниками або вказані адміністратором).

Якщо ви вирішили приготувати їжу на відкритому вогні, використовуйте для цього власний посуд або посуд ритритного центру, який призначений для цього.

Забороняється приготування їжі на печі булер’ян, а для опалення – використання сирої, вологої деревини, пластику, токсичних, вибухонебезпечних матеріалів і речовин.

ЗДОРОВ’Я ТА МЕДИКАМЕНТИ

Будь ласка, дбайте про своє здоров’я, уникайте ризикованих для вашого здоров’я дій та станів. Користуйтеся особистими засобами захисту від комах, сонця, опіку, порізів, інших травм та застуди.

Громадська аптечка містить елементарні медичні засоби та інструменти, які можуть використовуватися у разі потреби всіма, хто перебуває тут. Якщо ви користуєтеся засобами або медикаментами громадської аптечки, будь ласка, поновіть її склад, одразу ж, як тільки у вас з’явиться така можливість або поінформуйте про брак чогось адміністратора! Це зробить безпечнішим перебування наступних гостей та волонтерів!

ЗАБОРОНЯЄТЬСЯ

Якщо у вас є алко або наркозалежність і ви хочете отримати допомогу, зверніться будь до спеціалізованих установ або приватних спеціалістів, адже Джанґчуб Чолінґ є центром духовного розвитку і ми не надаємо такої спеціалізованої допомоги.

Отже на території центру СУВОРО ЗАБОРОНЕНО перебувати в стані алкогольного сп’яніння та під впливом інших засобів, які можуть впливати на свідомість.

Також забороняється:

  • користуватися індивідуальними електроприладами потужністю понад 1,5 кВт (кип’ятильники, електрочайники, праски, фени тощо);
  • – порушувати тишу з 21.30 до 7.00;
    – порушувати громадський порядок, правила пожежної безпеки;
    – вживати алкоголь, будь які наркотичні засоби та речовини;
    – палити у будинку та на прибудинковій території.

Учасник зобов’язується негайно покинути ритритний центр у разі порушення умов участі та правил, а також за перших симптомів вірусної інфекції (в останньому випадку буде надано посильну допомогу силами організаторів та учасників).

СТАВЛЕННЯ ДО СТОРОННІХ ТА СУСІДІВ

Якщо ви помічаєте сторонніх або незнайомих людей на території табору, не ігноруйте їх, зверніть на них свою увагу і поцікавтеся, чи можете ви їм чимось допомогти. Якщо люди заблукали або просто із цікавості зайшли на територію табору, будь ласка, поясніть стороннім чемно та ввічливо, що цей табір належить громадській організації, практикуючих йоґу, медитацію та вивчення буддійської філософії, тому стороннім знаходитися на території табору заборонено.

ЕКСТРЕННІ ВИПАДКИ

Універсальний номер служби порятунку 112

Пожежна служба 101

Поліція 102

Швидка допомога 103

Оперативна диспетчерська служба ДСНС (МНС) у Житомирській області

(0412) 42-15-03, 47-36-97, 42-15-24

 

Пам’ятайте, порядок і та охайність, із якою ви дбаєте про Джанґчуб Чолінґ передаватиметься наступним гостям і волонтерам.

КОНТАКТИ ТА ДОПОМОГА

Наш центр немає міжнародних ґрандів або додаткових джерел фінансування, окрім ваших доброчинних внесків. Ми сплачуємо рахунки та розвиваємо територію виключно на добровільні пожертви тих, хто сюди приїздить та займається практикою або роботою. Тому будемо вдячні вам, за вашу посильну допомогу!

Карта Приватбанку 5167 9855 6189 4833 на ім’я Зінов’єв Сергій Олександрович, вкажіть призначення платежу.

ПРИВАТ 24 ГО РАНГДЖУНГ ЄШЕ УКРАЇНА, Код 40982572, Рахунок IBAN UA953052990000026006046227617.

‹ До списку статтей