Чарівна мережа

У нашому глобальному суспільстві більше не секрет, що існує тонкіше тіло всередині нашої фізичної форми. Ми чуємо про це, ми бачили діаграми, малюнки ефірних форм людини зі стовпцем посередині та п’ятьма колесами, від яких розгалужуються тонкі канали та зв’язуються з кожною порою тіла. Усього їх 21000, якщо говорити точно. Ці канали є мережею світла, як мегаполіс, суперкомп’ютер, у якому триває рух удень і вночі. Так воно існує незалежно від того, чули ми про це чи ні, можемо чи не можемо побачити, віримо чи не віримо.

Деякі духовні традиції навчають цьому й пов’язаним із цим методам відкрито, інші тримають у секреті, який добре охороняється. Це називається внутрішнє тіло, ефірна форма, і точна кількість каналів у кожному тілі, їх кольори, їх звуки та вібрації різняться в різних духовних традиціях. Однак усі вони погоджуються щодо одного: усередині нас значно більше чарівного та загадкового, ніж може побачити око.

Аюрведа, давня індійська медична система лікування та її відповідник, який поширився та зберігся в Тибеті, дають надзвичайну кількість подробиць про те, як пов’язані здоров’я, психологія та тонке тіло. Йогічні системи в обох цих країнах збагатили людську цивілізацію сотнями коштовних методів, які йдуть значно далі, аніж лікування та психологічне здоров’я. Можна навчитися, як перевершити звичні цілі домашнього життя та стати незалежними від одягу, їжі, засобів пересування та ще багато іншого. Однак щоб досягнути справжньої свободи та просвітлення, системи внутрішньої йоги слід практикувати в зв’язку з живою традицією реалізації, ноу-хау про те, як повністю звільнити свідомість.

Усередині тіл повністю пробуджених будд ці колеса та канали, енергетичні потоки та їхні сутнісні есенції перевершують будову звичайного людського тіла в майже неймовірний спосіб. Кожне колесо-чакра це безмежне місто з мільярдами всесвітів. Кожна шпарина на буддовому тілі складається з мільярдів сфер із мільярдами світів у кожній із них, у яких мільярди будд навчають мільярди живих істот. У той самий час, промені світла поширюються з центру кожної чакри в безмежну кількість світів, і у кожній із буддових сфер існують справжні голографічні відтворення будди. Це насправді чарівна мережа, від якої повністю їде дах у звичайної двоїстої свідомості. Просвітлені практики бачили це крізь око свого розуму, не в уяві та не шляхом відтворення, а як величне чарівне видіння, що під силу пробудженим істотам.

На сьогодні традиції відтворення такого бачення, допоки ми не можемо розгледіти це все на власні очі, навчають як умілий засіб для перетворення нашого неповноцінного способу бачити себе, наше життя та світ, щоб ми змогли сприйняти величну панораму реальності. Цей метод називається садгана чарівної мережі, Маяджала. Найвідоміший із них засновано на тантрі під назвою “Чарівна мережа Ваджрасатви”, будди непорушної природи. Нехай кожен збагне її значення та утілить її на практиці, цілковито та насправді.

Оригінальний текст Еріка Пеми Кунзанґа доступний тут.

‹ До списку статтей