Семінари та ритрити за участі вчителів Ранґджунґ Єше в Україні у 2018 році

5-12 березня Кхенпо Карма Г’юрме. Семінар з ламриму Гампопи «Дорогоцінна прикраса Звільнення»

Кхенпо Карма Г’юрме народився у 1978 році у Нубрі на півночі Непалу. У віці трьох років він був пізнаний як тулку (дорогоцінна реінкарнація) його святістю Дуджомом Рінпоче. У віці 9 років Карма Г’юрме дав чернечі обітниці у монастирі Ка-Н’їнг Шедруб Лінг на ступі Бодханатх у Катманду. Тут він отримав традиційну монастирську освіту та закінчив вищу школу Сангва Єше. За декілька років викладання у монастирській школі та інституті Ранґджунґ Єше Тулку ла отримав науковий ступінь Кхенпо (аналог звання доценту у європейській системі освіти).
Кхенпо надзвичайно ерудований та має чималі знання у західній філософії та психології. Він викладає Дхарму живою сучасною мовою, яка добре зрозуміла людям у Європі.

1-10 квітня Доктор Томас. Відкрита лекція на тему «Будизм та штучний інтелект». Семінар з будійської філософії мадхьяміка.

Томас Доктор (д-р філос.наук, тибетолог-перекладач) отримав ступінь бакалавра та магістра з тибетології у Копенгагенському університеті та ступінь доктора буддійських наук у Лозанському університеті. Наприкінці 80-х років Д-р Томас почав вивчати тибетську філософію в монастирі Ка-Н’їнг Шедруб Лінг і сьогодні є одним з провідних перекладачів настоятеля монастиря Чок’ї Н’їми Рінпоче, а також інших вчителів. Основні наукові інтереси Д-ра Томаса включають філософський погляд Махаяни та Ваджраяни, а також буддійські практики давньої Індії та Тибета. Томас переклав декілька класичних трактатів з буддійської філософії, таких як “Блаженна мова” – коментар Джу Міпхама Рінпоче до “Прикраси серединного шляху ” (Мадхьямакаланкарі) Шантаракшити та ”Прикрасу обгрунтування” – коментар Мабджі Джангчуба Цондрю до “Коренних строф про серединний шлях ” (Муламадхьямакакаріки) Нагарджуни. Томас працює у “Проекті 84 000” з перекладу тибетського буддійського канону англійською мовою. Нині Томас викладає декілька курсів на магістерській програмі у Інституті Ранґджунґ Єше Університету Катманду.

Червень. Чок’ї Н’їма Рінпоче. Відкрита лекція у Києві та семінар у в Джанґчуб Чолінґ

Точні дати візиту та інші подробиці повідомимо згодом/

Червень – липень. Лопон з монастиря Ка-Н’їнг Шедруб Лінг.

Як і минулого року, Чок’ї Н’їма Рінпоче відправляє нам досвідченого ченця, який проведе курс тибетської мови та попередніх практик ньондро, йоги божества та ритрит вихідного дня у центрі Джанґчуб Чолінґ. Більш конкретну інформацію про лопон ми отримаємо навесні, щойно визначиться склад групи, яка подорожує з Чок’ї Н’їмою Рінпоче у літньому турі Європою.

15-31 серпня. Лама Тензін Зангпо. Ритрит з програми Потрійна Досконалість Тари у Києві. Ритрит з садхани Трінлей Н’їнго у ритритному центрі Джанґчуб Чолінґ. Концерт мелодій тибетських мантр у виконанні Лами Тензіна у Києві.

Народився у Тибеті у місцевості Тінгрі. Отримав традиційну монастирську освіту та закінчив традиційний ламський ритрит. Сьогодні Лама Тензін — один з найерудованіших та досвідчений лам Ка-Н’їнга, який має великі знання у філософії будизму, практиці медитації та рітуалах. Лама-ла також талановитий музика, який виконує традиційні мелодії та грає на ритуальних музичних інструментах.

Вже друге десятиліття поспіль Лама Тензін за дорученням Чок’ї Н’їми Рінпоче навчає західних учнів та проводить регулярні ритрити у Австрії та Франції. На нього з нетерпінням чекають і у Непалі, Німеччині, Данії, Росії, Ізраїлі, Малайзії та, звісно, в Україні. Лама Тензін записав декілька музичних альбомів мантр та молитв у власному виконанні. Зібрані від цієї праці кошти лама Тензін віддає на реставрацію нашого непальського монастиря, що постраждав під час землетрусу, та на будівництво нової гомпи.

Жовтень. Ерік Пема Кунсанг. Єднання зі Справжнім, сутність гуру йоги. Ритрит.

Ерік зацікавився вченнями Будди та Падмасамбхави ще підлітком. Йому пощастило вивчати традиції мудрості від багатьох живих майстрів. Головними вчителями Еріка Пеми Кунсанга є майстри Дзогчена Тулку Ург’єн Рінпоче та Чок’ї Н’їма Рінпоче. У 2010 році Чок’ї Н’їма Рінпоче уповноважив Еріка Пему розповсюджувати вчення Дхарми. Під час своїх ритритів з медитації Ерік Пема робить основний акцент на простій та природній присутності, що допомагає людям пізнати свій розум та волю, яку він дає. Цей простий спосіб «перебувати» дозволяє благородним якостям співстраждання, любові та мудрості розкриватися у найприродніший спосіб.

Всі заходи з вивчення будда-дхарми ми організовуємо у тому числі з метою побудувати перший в Україні тибетський храм та ритритний центр Джанґчуб Чолінґ під Києвом. Ознайомитися з проектом храма та ідєю центру ви можете на нашому сайті.
Проект ритритного центру Чок’ї Н’їми Рінпоче в Україні

Скористайтеся можливістю

– першими отримувати інформацію про приїзд наших вчителів, теми та розклад навчання;

– анонси групових практик у дхармацентрах Ранґджунґ Єше Україна;

– користуватися знижками та іншими пільгами та наших заходах;

– реализовувати особисті ініціативи, проекти та брати участь у житті спільноти, допомагаючи Чок’ї Н’їмі Рінпоче створювати прекрасні умови для вивчення та викладання будда-дхарми в Україні.

Для цього достатньо зарєструватися у Ранґджунґ Єше Україна. Ваша реєстрація ні до чого не змушує — членські внески є справою добровільною. Але якщо у вас є бажання допомагати розвивати наші проекти, ви можете робити це на постійній основі або як вам це буде зручно.

Щоб зареєструватися, достатньо написати ваші ім’я, прізвище та номер мобільного телефону на адресу Лесі Ткаченко Eloise.ua@gmail.com

‹ До списку новин