Повідомлення від Чок’ї Ньїми Рінпоче стосовно нового Храму в Лумбіні та 44-го Осіннього семінару

Важливе повідомлення від Чок’ї Ньїми Рінпоче стосовно урочистого відкриття Храму Тисячі Будд в Лумбіні та 44-го щорічного Осіннього семінару та ретриту Потрійної Досконалості Тари

Свято Весак вшановує народження, просвітлення та парінірвани Володаря Будди. У Непалі цей знаменний день відомий під назвою Будда Джаянті. Цього року ми відзначатимемо цей сприятливий день у Лумбіні, в храмі Пал Тубтен Шедруб Лінґ (який ми з любов’ю називаємо Храм Тисячі Будд), де ми встановимо й освятимо тисячу золотих статуй будд, кожну заввишки 47 см. Цей пишний стрій менших статуй оточуватиме величні 5-метрові статуї Будд Трьох Часів, які вже вкрито золотом, освячено та встановлено. На честь цієї події наші монахи та монахині читатимуть уголос “Зібрання слів Будди” (Канґ’юр Дакдрок). Це святкування Весаку буде першим кроком інавгурації нашого нового монастиря.

Урочисте відкриття Храму Тисячі Будд відбудеться у Лхабаб Дучен, 22 листопада 2024 року, в день, коли відзначається сходження Будди з небес. Ми обрали цей сприятливий день для урочистого відкриття з огляду на прохолоднішу погоду восени, а також на те, що сотні наших учнів з усього світу планують взяти участь у 44-му щорічному Осінньому семінарі. 44-й щорічний Осінній семінар у Непалі розпочнеться 23 листопада 2024 року в щойно відкритому храмі і триватиме п’ять днів, а після цього відбудеться триденний ретрит Потрійної Досконалості Тари. Детальніша інформація про всі ці події буде опублікована на Facebook та надіслана вам електронною поштою від shedrub.org, але, будь ласка, зарезервуйте дати!

Я щиросердо запрошую всіх вас приєднатися до нас в Лумбіні в обидва ці визначні дні – як до церемонії освячення на Весак (Будда Джаянті, 23 травня 2024 року), так і до урочистого Відкриття на Лхабаб Дучен (22 листопада 2024 року). Якщо ви не зможете бути в Лумбіні в ці сприятливі дні, будь ласка, радійте разом з нами з глибини свого серця, де б ви не були. У такий спосіб, ви приєднаєтеся до накопичення безмежної та невичерпної заслуги від вчинення цих інавгураційних діянь.

Маємо найщиріше бажання, аби цей величний храм став святинею для буддистів усіх традицій, а також джерелом радості та миру для всіх, хто його відвідуватиме, віднині та для майбутніх поколінь.

Лумбіні, місце народження Будди, є об’єктом світової спадщини ЮНЕСКО, що належить усім нам. Будь-хто з нас – і буддисти, і небуддисти – зможе відвідати храм і насолодитися красою і спокоєм квітучих садів, які оточують його ззовні, й так само витворами мистецтва, священними статуями та дивовижними настінними розписами всередині. Нехай храм Тисячі Будд буде оазою довершеної вмиротвореності, яка випромінюватиме мир, щастя і благополуччя у всі світи!

Надсилаю всім вам свою любов і благословення!
Чок’ї Ньїма Рінпоче

‹ До списку новин ‹ До списку статтей