Живі відгуки про програму “Потрійна Досконалість Тари”

Пропонуємо кілька відгуків про програму “Потрійна Досконалість Тари” від живих людей із посиланням на їхній профіль на фейсбуку. Дізнатися про програму більше й зареєструватися на неї можна тут.

Oksana Kompaniets Lane

“Хочу поділитися своїм досвідом практики Потрійної Досконалості Тари. Сказати, що цей курс вплинув на мене, це не сказати нічого! Після цього курсу, я розділяю своє життя на дві половини, до і після вчення.

Курс змінив мене докорінно, змінився мій світогляд, мій характер , а саме головне, моє відношення до людей і в цілому до всього живого і навіть не живого.

Вже після першої практики було таке враження, що я повернулася до себе, пізнала себе, і ще хотілося плакати. Так, ніби зустріла себе після довгої розлуки. Після ранкової молитви і медитації ,щось тепле залишалося біля сердця на цілий день, так ніби там була Тара. До самого вечора я залишалася в умиротворенному стані з якого мене неможливо було вибити.

Вечірні молитва і медитація давали, часом, дуже цікаві ,я б навіть сказала, дещо містичні сни.Взагалі спалося дуже добре, за весь час ні разу не було безсоння.

Хочу віддати належне семінарам, які проводили Лама Тензін і Чокі Н‘іма Рінпоче! Семінари були надзвичайно цікаві і пізнавальні. Ще хочу особливо наголосити на тому, що курс Потрійна Досконалість Тари я б радила брати рідною мовою, або мовою, яку ви знаєте з дитинства.

Зі власного досвіду можу сказати, що моя спроба слухати цей курс англійською мовою (я живу в Америці) не справила на мене такого враження, як, коли я стала слухати курс російскою мовою. Російськомовний варіант є досконалий, дуже добре лягає на нашу слав‘янську ментальність.

Сумно мені було, коли перша частина курсу закінчилася, з нетерпінням чекаю на другу частину. З радістю,як з самою рідною і близькою людиною, зустрілася з Ламою Тензіном в Нью-Йорку. Віт тут проводив ретріт. Додаю фото”.

Tatjana Butina

«Потрійна Досконалість Тари» – це унікальна програма! Перша Досконалість дає змогу закласти міцний фундамент відречення, послабити чіпляння за своє его, дізнатися, що природа будди знаходиться в нас і лише ми самі, очистивши пелену потьмарень, можемо її виявити. Раджу всім, хто хоче покращити своє життя і зробити його усвідомленим»

Elizaveta Nassikivker

«Програма «Потрійна Досконалість» поступово вводить у буддизм, дає можливість рухатися в своєму темпі, щодня є ранкові та вечірні практики. До кожної теми є відео семінари, які проводять Лама Тензін Санґпо та Чок’ї Н’їма Рінпоче.

За бажання можна знайти і літературу, яка стосується кожної теми, про неї згадують у семінарах. Повне відчуття присутності вчителя. До кожної теми є і короткі тексти. Програма є на російській мові, щоправда, поки мало учасників, і це впливає на форум. Для мене це поки єдина можливість занять, адже в мене дитина інвалід, хворий чоловік і я працюю»

Vlasuk Alexandra

Від «хочу» до «роблю» може бути незліченна кількість кроків. Особливо це справедливо, коли йдеться про духовну практику. Теоретично розумієш, що справа потрібна й важлива, однак чомусь відкладаєш, відволікаєшся й думаєш – устигну! Воно і зрозуміло – більшість із нас боїться підступитися до чогось глобального, боїться серйозних змін. Інакше на вході в будь-який спортзал були б багаточасові черги, алкоголь би зник із продажу через те, що він більше не потрібен, а від усміхнених і добрих людей не було б куди сховатися.

Програма «Потрійна Досконалість Тари» – це ті самі маленькі кроки, завдяки яким без остраху розпочинаєш великий шлях. Не слід думати: «Як розпочати практикувати щодня? Для чого це потрібно? Що робити? Як робити? А як довго треба медитувати?» Програма відповідає на всі ці питання: двічі на день ви виділяєте близько 25-45 хвилин особистого часу, і за цей проміжок устигаєте виконати просту, але ефективну практику Благородної Тари і аналітичну медитацію. Повірте, це дуже багато, значно більше, ніж нічого. Щодня ви одержуєте Вчення маленькими дозами, і до наступної сесії воно стає частиною вас. Не треба їхати кудись на край світу, не треба навіть виходити зі своєї кімнати – Учення вже прийшло до вас. Іще десяток років тому тисячі й тисячі людей навіть не мріяли про те, що така форма навчання коли-небудь стане можливою. А сто років тому? А тисячу років тому? Та навіть якби тодішні люди зазирнули в майбутнє, вони б назвали нас щасливцями просто через те, що в нас є такі можливості: щодня бачити Вчителів, слухати слова Дгарми, практикувати під наглядом Учителів – і для цього всього не треба виходити з дому!

Я думаю, що онлайн курс «Потрійна Досконалість Тари» стане в нагоді як новачкам, так і досвідченим практикам:

1) він допомагає одержати й систематизувати інтелектуальні знання Дгарми;

2) щодення практика допомагає перевести інтелектуальні знання на рівень інтуїтивного, духовного сприйняття. Завдяки цьому досягаються якісні зміни в діях тіла, мови й свідомості;

3) програма повертає до того, на чому має базуватися щоденна практика Дгарми. У мережі можна знайти величезну кількість буддійської літератури, форумів. У одному лише фейсбуку можна потонути в розмаїтті інформації. У результаті люди одержують значну кількість суперечливих відомостей, орієнтуючись на ніби то більш досвідчених товаришів і починають виконувати значну кількість некорисних для себе практик, хапаючись за все поспіль. Картина маслом: «Чув дзвін, але не знаю, де він». Минають роки таких блукань, однак людина не відчуває змін. Усе через те, що немає міцного фундаменту для практики. Так це не працює, чесно! Не слід відкидати істини, на яких базується Вчення, не слід переступати через 4 розмірковування, думаючи, що все це дитячий садок. Програма допомагає повернутися до основ і зробити їх частиною світосприйняття. А на цьому фундаменті можна будувати будь-яку, навіть найскладнішу тантричну практику.

4) завдяки тому, що «навантаження» сесій рівномірне, не втомлюєшся, звикаєш до щоденної практики й робиш її частиною свого життя. Це допомагає триматися ритму, не брати надмірне навантаження і викликати в себе таким чином відразу до практики й почуття вини одночасно. Це дуже важливо для новачків.

Знаєте, година-півтори на день – це мізерна ціна для якісної зміни свідомості. Я щиро вдячна всім людям, які взяли участь у розробці, підтримці, просуванні цієї дивовижної програми навчання.

Здоров’я й довгих років Дорогоцінним Учителям! Натхнення, усунення всіх перешкод тим, хто займається створенням і розвитком цієї неймовірно корисної навчальної онлайн програми!»

‹ До списку статтей