Новини

Новорічне побажання Дзонґсара Джам’янґа Кх’єнце Рінпочє

Дорогі однодумці, у властивій нам, людям, манері опису подій ми позначаємо старий рік як такий, що завершився. Зважаючи на це, за старим роком неодмінно мусить прийти «новий рік». Разом із цими химерними вигадками постає дещо безглуздіше, що називають «новорічними побажаннями».

31 СІЧНЯ – 9 ЛЮТОГО: РЕТРИТ ІЗ ВАДЖРАКІЛАЇ

31 січня запрошуємо до Ґомде Україна на 10-денний груповий ретрит із практики Ваджракілая. На початку ретриту й виключно для учасників ретриту Лама Ґендун Йонґду із монастиря Ка-Ньїнґ Шедруб Лінґ дасть таємні настанови з цієї практики. Онлайн участі на жаль не передбачено. На цьому ретриті виконуватиметься українською та тибетськими мовами. 

Вандалізм біля Ступи Просвітлення в ботанічному саду Києва триває

Коли Україна проливає кров за свій європейський вибір, хтось у Національний ботанічний сад імені М.М. Гришка НАН України проливає фарбу на інформаційні стенди про буддійську ступу. Коли Україна бореться за свободу і цивілізований розвиток, хтось на тибетській ділянці ботанічного саду Національна академія наук України бореться із свободою вибору українців сповідувати буддійське вчення.

Підтримайте українського перекладача та український переклад книги про великого тертона Чокґ’юра Лінґпу

«Великий Тертон» - ілюстрована енциклопедія про життя найвідомішого тибетського тертона Чокґ’юра Дечена Лінґпи, Падмасабгави, Єше Цоґ’ял та ще кількох відомих майстрів Каґ’ю і Ньїнґма, що містить життєві історії, важливі тексти та молитви традиції Ка-Ньїнґ тибетського буддизму. Загалом книга – є справжнім скарбом, котрий говорить до тебе словами Падмасамбгави і Єше Цоґ’ял, містить мудрість та благословіння Ґуру Рінпоче.

До дня Ґуру Рінпоче

  Про важливість співрадіння   До дня Ґуру Рінпоче, 22 листопада, Пакчок Рінпоче ділиться з нами своїми настановами про виняткову важливість співрадіння:   “Дорогі друзі, далекі й близькі! Як завжди, я сподіваюся, що це послання знайде вас у злагоді, здоров'ї та щасті. Сьогодні, в день Ґуру Рінпоче, я хотів би поділитися з вами цитатою з шостого розділу “ Праджняпараміти у 8000 віршах” за назвою "Співрадіння і присвята", яка окреслює життєву важливість співрадіння:   Бодгісаттва-магасаттва Майтрея звернувся до високоповажного Субгуті: "Шляхетний Субгуті, порівняно з заслугами, створеними щедрістю до істот, дисципліною чи медитацією, заслуга, яку бодгісаттви-магасаттви створюють, присвячуючи своє співрадіння чесноті, є безмежно вищою. Вона піднесена, найвища, неосяжна, досконала. Вона неперевершена. Вона не має собі рівних. Вона дорівнює незрівнянному".   Як вчить Майтрея, присвята заслуги, здобутої через співрадіння добрим вчинкам інших, – це найвища форма присвяти. Отже, щоб зібрати неперевершене накопичення заслуг і, перед усе, здобути протиотруту від нашого прив'язання та заздрощів, нам слід щиро співрадіти будь-яким добрим діям, що їх здійснюють всі істоти – фізично, словесно чи подумки – і, зокрема, ми повинні радіти поведінці бодгісаттв і архатів, а також пробудженим діянням будд. Думати про те, якими великими і чудовими є ці добрі вчинки, і присвячувати заслуги, отримані завдяки їм, – це найкраща присвята.   Така присвята уславлена як найвища тому, що вона не заплямована ментальними отрутами. У той час як в Азії багато уваги приділяють накопиченню заслуг, західні люди відкидають цю практику, наче певне релігійне вірування. Насправді в так званих заслугах нічого релігійного немає : "заслуга" означає просто будь-яку дію тіла, мови чи ума, яку не спонукали і на яку не вплинули негативні ментальні стани. А отже, все, що приносить користь уму, є заслугою, або чеснотою. Ось чому, з благословення Будди Шак'ямуні, ці запитання та відповіді з шостого розділу “Праджняпараміти у 8000 віршах” вчать про важливість співрадіння.   Сам я …

Ваджрасатва: ретрит з вивчення і практики з Еріком Пемою Кунсанґом

26-29 жовтня щиросердно запрошуємо приєднатися онлайн до міжнародного ретриту із вивчення та практики єдиної форми Ваджрасаттви (Корсем Дорсум) під проводом Еріка Пеми Кунсанґа із перекладом українською мовою.

«108 українською®» – ініціатива з видання нових українських перекладів буддійської літератури

Із певним хвилюванням та великою радістю представляємо широкій громадськості ініціативу з перекладу та видання буддійської книжки «108 українською®». Навколо нашої ідеї об’єдналися редактори та перекладачі із декількох буддійських громад України і ми радо вітатимемо усіх, хто забажає допомагати і працювати разом, аби розчистити русло заледь присутнього україномовного струмочка буддійської літератури, щоб він органічно став повноцінною течією просвітленого слова.

24-25 червня Зелена Тара

Запрошуємо до ритритного центру Ґомде Україна на дводенну групову практику Зеленої Тари і дякуємо всім нашим воїнам, захисникам, учителям, ламам, монахам, всім Силам Всесвіту за можливість проведення цього заходу. Виконуватимемо практику садгани Зеленої Тари, так звану практику “Чотирьох Мандал” і Величання 21-ї Тари. Практика виконуватиметься українською та тибетською мовами. Захід відбуватиметься у затишному будинку посеред лісу поблизу озера на території ритритного центру, аби ми могли відволіктися від усієї тривоги і присвятити час практиці. Ведучий – Сергій Зінов’єв, голова Ранґджунґ Єше Україна, який має багаторічний досвід практики медитації і викладання. ХТО МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ ТА РЕЄСТРАЦІЯ Ласкаво запрошуємо всіх, хто цікавиться практикою Зеленої Тари, накопичує рецитацію мантри Тари та 21-го Славлення, хто проходить онлайн-програму Потрійної Досконалості Тари тощо. Щоб взяти участь, не потрібно мати ванґ і лунґ на садгану Зеленої Тари, але коли з’явиться можливість отримати відповідні посвяти – варто цим скористатися. Ви маєте хоча б мінімальний досвід виконання практики Зеленої Тари або хочете його набути; Ви зареєструвалися  https://forms.gle/mnmSEhpSBhabQf5K8 ; Зобов’язуєтеся дотримуватися розкладу та бути присутні на всіх сесіях; Маєте добрий стан здоров’я, у вас цілковито відсутні всі симптоми вірусної інфекції; Ознайомилися із правилами перебування у ритритному центрі та зобов’язуєтеся їх виконувати. https://gomdeua.org/termsrules/ РОЗКЛАД субота 10:00 заїзд і сніданок 11:00 сесія практики 13:30 обід і вільний час 17:00 сесія практики 19:00 вечеря і вільний час 22:00 відпочинок неділя 7:00 сесія практики 9:30 сніданок 10:30 сесія практики 13:00 обід і вільний час 15:00 виїзд і повернення додому ПРОЖИВАННЯ Й ІНШІ ДЕТАЛІ До ваших послуг кімнати, укомплектовані двох’ярусними ліжками, білизною і всім необхідним для комфортного відпочинку. Забезпечуємо смачне домашнє вегетаріанське харчування, та сезонні фрукти. Всіх учасників скеруємо, як краще дістатися до Ґомде. Це можливо громадським транспортом (90 км від Києва) або разом як попутники або пасажири із тими, хто добиратиметься на своєму авто. Хто, як буде їхати – з кожним поспілкуємося по телефону  – і …

17-18 червня: Буддійска медитація для початківців

Запрошуємо до ритритного центру Ґомде Україна на дводенну програму з буддійської медитації для початківців і дякуємо всім нашим воїнам, захисникам, всім Силам Всесвіту за можливість проведення цього заходу. Програма гармонійно поєднує в собі як вправляння з перебування у спокою, так і живу бесіду, як традиційну практику, так і творчу медитацію, поєднану із ритуалом. Можна приїхати на два дні з ночівлею або на один день на вибір. ЗАГАЛЬНА ІНФОРМАЦІЯ Для всіх, хто цікавиться традиційною буддійською медитацією як методом роботи з власним умом. Познайомимося із справжньою буддійською практикою, яку виконують у тибетських монастирях, – “Скарбниця Благословень” Будди Шак’ямуні (текст завантажити можна тут https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2020/04/Buddha-Shakyamuni-Sadhanacover_ukr-.pdf), та проголошуватимемо традиційні буддійські тексти, які можуть мати позитивний вплив на нашу свідомість. Заняття проходитимуть у затишному будинку посеред лісу поблизу озера, аби ми могли відволіктися від усієї тривоги і присвятити час роботі із своїм внутрішнім світом. Ведучий - Сергій Зінов'єв, голова Ранґджунґ Єше Україна, який має багаторічний досвід практики медитації і викладання. РОЗКЛАД субота 10:00 заїзд і сніданок 11:00 сесія практики 12:30 перерва на чай 13:00 сесія практики 14:00 обід і вільний час 17:00 чай 17:30 сесія практики 19:00 вечеря і вільний час 22:00 відпочинок неділя 8:00 сесія практики 9:30 сніданок 10:30 сесія практики 11:00 перерва на чай 11:30 сесія практики 13:00 обід і вільний час 15:00 виїзд і повернення додому ПРОЖИВАННЯ Й ІНШІ ДЕТАЛІ До ваших послуг кімнати, укомплектовані двох’ярусними ліжками, білизною і всім необхідним для комфортного відпочинку. Забезпечуємо смачне домашнє вегетаріанське харчування, та сезонні фрукти. Всіх учасників скеруємо, як краще дістатися до Ґомде. Це можливо громадським транспортом (90 км від Києва) або разом як попутники або пасажири із тими, хто добиратиметься на своєму авто. Хто, як буде їхати – з кожним поспілкуємося по телефону  – і по можливості об’єднаємо в групи. Всім, кому потрібно, – скинемо геолокацію. Дорога із Києва як правило триває від 1 години 30 …

Тендерне завдання

Тендерне завдання На створення комерційної пропозиції щодо будівництва та введення в експлуатацію санітарно-гігієнічного блоку. Кількість учасників конкурсу - три організації, які першими надсилають свої пропозиції. Термін подачі до 31 липня включно. Передмова  Ранґджунґ Єше Україна – неприбуткова громадська організація організація, котра є власником цілісного майнового комплексу “Табір відпочинку”, нерухомість якого знаходиться у зруйнованому стані. З метою відновлення та ремонту табору організація співпрацює з доступними програмами ґрантів. Згідно з умовами цих програм ми подаємо заявку, яка в тому числі містить кошторисну документацію під потенційних підрядників (забудовників). Рішення про вибір підрядника на зведення/ремонт об’єктів приймається нами разом із надавачем ґранту у термін від 3 до 12 місяців від дати подачі заявки шляхом оцінювання пропозицій на їх відповідність вимогам (дивіться розділ "Вимоги до комерційної пропозиції" та технічному завданню. Геолокація  Табір розташований серед лісу в Радомишльському районі і забезпечений водою та побутовим електропостачанням. Найближчий продуктовий магазин – 2 км. Райцентр – 20 км. Відстань від Києва 90 км. Від Житомира 70 км. Опис об'єкта будівництва Одноповерхова будівля санітарно-гігієнічного блоку з лазнею загальною площею 70 квадратних метрів у таборі відпочинку (споруди 70-х років) в Радомишльському районі. Будівля зводиться на місці раніше існуючих туалетів та душових кабін, де збережені  бетоновані ями-септики та бетонні доріжки, які плануються використовуватися для нової будівлі. Експлуатація будівлі планується на вихідні та святкові дні групами гостей табору до 30 осіб. Надаємо детальний архітектурний план, розрізи та інтер’єри тут Фундамент стрічковий, стіни цегляні. Покрівля односкатна, металочерепиця 0,5 мм. Паро і гідроізоляція покрівлі, стін та підлоги. Теплоізоляція 100 мм. Згідно із деталізованими архітектурним проектом із планами та розрізами (тут) будівля складається із наступних основних приміщень. Парильня лазні, 16 кв.м  Розрахована на одночасне користування 6-8 особами Обладнана дерев’яними лавами (лежанками) та парогенератором (дров’яною піччю із цегли, зовні вимощеною камінням для лазні) Стеля і стіни оздоблені вагонкою з липи або іншої деревини відповідних характеристик. Підлога має …

Чок’ї Ньїма Рінпочє вирушає із вченнями до Європи

Наш дорогоцінний вчитель, Чок’ї Ньїма Рінпочє вже незабаром вирушає в першу з двох своїх цьогорічних подорожей до Європи. Як звичайно, Рінпочє планує провести семінари з вчень ваджраяни у тих місцях, які є щонайзручнішими для його численних старих і нових друзів у цій частині світу. Рінпочє із нетерпінням очікує на зустріч зі своїми учнями у наступні місяці! Першу зупинку своєї європейської подорожі Чок’ї Ньїма Рінпочє зробить в ідилічному сільському маєтку площею 72 гектари, де знаходиться Ґомде Великої Британії, Ліндгольм Гол. Від суботи, 17 червня і до п’ятниці, 23 червня Рінпочє дарує вчення, яке ґрунтується на видатному тексті дзоґчену Його Святості Дуджома Рінпочє, що має назву “Дорогоцінний скарб для обраних учнів”. У понеділок, 19 червня Рінпочє проведе для учасників семінару цілоденний ритуал “Океан Амріти”, або Пуджу очищення порушень варжраяни Нґаксо. Також, заради блага і щастя усіх присутніх, Рінпочє дарує посвячення Ваджрасатви та Будди Амітаюса. Про дати посвячень буде повідомлено додатково. Для реєстрації та отримання інформації, будь ласка, перейдіть за посиланням: https://gomde.uk/cnr-2023 Наступна зупинка Чок’ї Ньїми Рінпочє буде у Ранґджунґ Єше Ґомде Піренеї, де з 26 червня до 1 липня Рінпочє дарує вчення за глибоким текстом дзоґчену від Шечєна Ґ’ялцаба “Поради старого Віджаї”. Також, для загального блага і щастя, Рінпочє дарує посвячення Ваджрасатви та Ваджракілаї. Про дати посвячень буде повідомлено додатково. Для реєстрації та отримання інформації, будь ласка, перейдіть за посиланням: https://www.gomde.fr/event-details/summer-seminar-with-chokyi-nyima-rinpoche У період з 4 липня до 11 липня Чок’ї Ньїма Рінпочє відвідає Рангджунґ Єше Ґомде Данії, де він дарує вчення з природи ума, що ґрунтується на “Ключових пунктах практики дзоґчену від безтурботного волоцюги”. Цей глибокий текст склав Янпа Лоде на прізвисько “Безтурботний йоґі”, назагал відомий як великий тибетський буддійський майстр Шечєн Ґ’ялцаб. У суботу, 8 липня, заради блага й щастя усіх, Рінпочє дарує посвячення Нґаксо. Для реєстрації й отримання інформації тощо, будь ласка, перейдіть за посиланням: http://gomde.dk/program/255

3-13 червня 10-денний ритрит із Трінлє Ньїнґпо

У сприятливий місяць стотисячного примноження благих дій Саґа Дава запрошуємо до ритритного табору Ґомде Україна на повноцінний 10-денний ритрит із практики Ґуру Рінпочє із циклу “Звершення Пробудженого Серця Ґуру — практика, що усуває всі перешкоди” (Ламей Тхуґдруб Барчє Кюнсел). Мова ритриту – українська. Обов’язкові реєстрація і оргвнесок. Запрошуємо усіх, хто має таку благу можливість, скористатися рідкісною в наш час можливістю присвятити свій час багатогранній повноцінній автентичній буддійській практиці у форматі ритриту. Окрім цього учасники матимуть змогу отримати: Дорогоцінні рінчени Ваджрасаттви, виготовлені власноруч Ділґо К’єнце Янґсі Рінпочє та ламами монастиря Шечен у Катманду; Цілющі пігулки Далай-Лами; Клаптик тканини одягу статуї Будди з Бодхгаї (для оберегів, амулетів) Благословіння статуї Падмасамбґави з терми Чокґ’юра Лінґпи “Дзоґчен Десум” (історія реліквії тут https://gomdeua.org/statuyagr2022/); Благословіння статуї Падмасамбгави, яка була виготовлення з нагоди 100-ї річниці з дня народження Тулку Урґ’єна Рінпочє за ініціативою Пакчока Рінпочє монахинями із монастиря Наґі Ґомпа у долині Катманду (історія цієї реліквії тут https://gomdeua.org/gururinpoche_from_tulku_urgyen/). У розкладі: Садгана “Йоґа Сутнісних Діянь” (Трінлє Ньїнґпо); Офіра очищуючого диму (санґу); Офіра їжі (білого суру); Офіра захисникам “Стрімке Діяння” (Лама Їдам); Офіра Магакалі; Офіра Екаджаті, Рахулі та Ваджрасадгу “Невичерпна Гірлянда Блискавиць” (Ма За Дам Сум); Офіра сестрам Шванамукха “Стрімкі просвітлі дії для знищення ворогів і перешкод” (Пхур Сунґ); Дарування торми Церінґмі; Ганапуджа; Стисла дгарані славетної Ваджранакхі (Ваджровий Пазур). На учасників також чекають: смачні вегетаріанські страви; теплі затишні кімнати для відпочинку; дружня гармонійна атмосфера, чаювання, кавування та спілкування; тиша лісу, співи птахів, чистота озер та повнота пробудженої квітучої природи; високошвидкісний інтернет. Тексти (будуть доступні також у друкованому вигляді на місці) Загальна збірка https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2022/07/ChoklingTersarSetUkrChantable2022.pdf Збірка Трінлє Ньїнґпо https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2022/07/TrinleNyingpo_Ukr_chant2022.pdf РЕКОМЕНДОВАНИЙ ОРГВНЕСОК, ІНШІ ОФІРИ Учасники можуть внести будь-яку суму за власним бажанням та у тому обсязі, який дозволяють умови. Щодо рекомендованих внесків, вони наступні: 5000 грн на загальних умовах, включно проживання і харчування 10 днів; 4000 грн для зареєстрованих членів Gomde Family&Patrons, включно проживання і харчування 10 днів; …

15-17 квітня ритрит із Трінлє Ньїнґпо

Запрошуємо до ритритного табору Ґомде Україна на практику Ґуру Рінпочє із циклу “Звершення Пробудженого Серця Ґуру — практика, що усуває всі перешкоди” (Ламей Тхуґдруб Барчє Кюнсел). Мова ритриту – українська. Обов’язкові реєстрація і оргвнесок, читати деталі далі >>> Усі учасники матимуть змогу отримати: Дорогоцінні рінчени Ваджрасаттви, виготовлені власноруч Ділґо К’єнце Янґсі Рінпочє та ламами монастиря Шечен у Катманду; Благословіння статуї Падмасамбґави з терми Чокґ’юра Лінґпи “Дзоґчен Десум” (історія реліквії тут https://gomdeua.org/statuyagr2022/); Благословіння статуї Падмасамбгави, яка була виготовлення з нагоди 100-ї річниці з дня народження Тулку Урґ’єна Рінпочє за ініціативою Пакчока Рінпочє монахинями із монастиря Наґі Ґомпа у долині Катманду (історія цієї реліквії тут https://gomdeua.org/gururinpoche_from_tulku_urgyen/).   У розкладі: Садгана “Йоґа Сутнісних Діянь” (Трінлє Ньїнґпо); Офіра очищуючого диму (санґу); Офіра їжі (білого суру); Офіра захисникам “Стрімке Діяння” (Лама Їдам); Офіра Магакалі; Офіра Екаджаті, Рахулі та Ваджрасадгу “Невичерпна Гірлянда Блискавиць” (Ма За Дам Сум); Офіра сестрам Шванамукха “Стрімкі просвітлі дії для знищення ворогів і перешкод” (Пхур Сунґ); Дарування торми Церінґмі; Ганапуджа; Стисла дгарані славетної Ваджранакхі (Ваджровий Пазур). Окрім інтенсивної практики на учасників чекає: смачні вегетаріанські страви; теплі затишні кімнати для відпочинку; дружня гармонійна атмосфера, чаювання, кавування та спілкування; тиша лісу, співи птахів, чистота озер та повнота пробудження природи; високошвидкісний інтернет. Тексти (будуть доступні також у друкованому вигляді на місці) Загальна збірка https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2022/07/ChoklingTersarSetUkrChantable2022.pdf Збірка Трінлє Ньїнґпо https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2022/07/TrinleNyingpo_Ukr_chant2022.pdf РЕКОМЕНДОВАНИЙ ОРГВНЕСОК, ІНШІ ОФІРИ Учасники можуть внести будь-яку суму за власним бажанням та у тому обсязі, який дозволяють умови. Щодо рекомендованих внесків, вони наступні: ЗСУ, учасники бойових дій, переселенці – БЕЗКОШТОВНО; Gomde Family&Patrons 2500 грн; На загальних умовах 3000 грн; Ваш внесок можна переказати на рахунок Ґомде або передати власноруч https://www.liqpay.ua/ua/checkout/card/i74404396394 Приват 24: ГО РАНГДЖУНГ ЄШЕ УКРАЇНА, Код 40982572, Рахунок IBAN UA953052990000026006046227617. Оргвнесок йде на покриття витрат із закупівлі продуктів та роботу кухаря, друк текстів, пальне для конвекторів та генератора. Офіра перекладачеві Усі тексти практики перекладено українською мовою …

Комфорт та гігієна для гостей ритритного центру: Про створення санітарно-гігієнічного блоку з туалетами, душем, вмивальниками та лазнею

UPD: ЗІБРАНО ВЖЕ 112 000 грн із ПОТРІБНИХ 1 200 000 грн У цей сприятливий день Ґуру Рінпочє громада Ранґджунґ Єше Україна хоче познайомити вас із новим проектом для українського ритритного Ґомде-центру. Ми доглядаємо й розвиваємо місце буддійської практики для багатьох людей, та все частіше і гостріше тут відчувають проблему гігієни. У нас немає достатньо душів, умивальників, туалетів та простої компактної лазні, попит на які серед гостей центру стрімко зростає. Створення невеликого (60-70 квадратних метрів) санітарно-гігієнічного блоку поблизу першого відремонтованого будинку, де цілорічно проходять всі групові практики,  вирішило б цю проблему. Це також допоможе збільшити кількість гостей-учасників ритритів та програм центру, покращити їхній комфорт та здоров'я, а саме головне – забезпечити належну гігієну. У нас вже є архітектурний ескіз цієї будівлі, який ми хочемо в деталях показати. Та хоча наш центр має і великий досвід у проведенні різноманітних ритритів, проте без вашої допомоги нам не вдасться зробити цю роботу. Тому закликаємо кожного долучитися до ініціативи та допомогти в реалізації нагального проекту.  Запрошуємо всіх зацікавлених, як благодійників, котрі можуть надати матеріальну допомогу на цей проект, так і волонтерів, які готові допомогти у виконанні робіт. Перерахувати фінансову допомогу https://gomdeua.org/donation/ Ви фахівець у будівництві і можете виступити прорабом, конструктором, інженером на волонтерських засадах https://t.me/sergiiz13 Ви хочете допомогти руками https://t.me/sergiiz13 Для порівняння: що є у наших цивілізованих сусідів, Ґомде Німеччина-Австрія. Центр розташований у баварському лісовому заповіднику в Альпах. Австрійське Ґомде було засновано в 1998 році Чок’ї Ньїмою Рінпочє. Ось деякі з можливостей і особливостей Gomde Germany-Austria як центру вивчення буддизму та медитації. Вебсайт https://gomde.eu/ Розміщення Gomde Germany-Austria пропонує проживання в різних категоріях, включаючи одномісні, двомісні та спільні номери. Номери оформлені в простому та зручному стилі, зі спільними ванними кімнатами та душовими. Зали для медитації та навчання У центрі є просторі зали для медитації та навчання для групових та індивідуальних занять, а також бібліотека з великою колекцією …

ЗАПРОШУЄМО НА ДЕНЬ ПРАКТИКИ ТАРИ ТА ТРЕНУВАННЯ БОДГІ ІЗ ЕРІКОМ ПЕМОЮ КУНСАНҐОМ

4 і 5 березня запрошуємо до ритриного центру Ґомде Україна на групову практику садгани Зеленої Тари та зустріч із Еріком Пемою Кунсанґом у програмі “Тренування Бодгі”. Участь, харчування і проживання у Ґомде – безкоштовні – дякуємо всім благодійникам, які роблять це можливим. Дістатися до табору учасники можуть громадським транспортом або разом із тими, хто буде їхати на власному авто.

15-20 ЛЮТОГО ЗАПРОШУЄМО НА РИТРИТ ІЗ ВАДЖРАКІЛАЇ

Участь, проживання у ритритному центрі та харчування – безкоштовні для всіх зареєстрованих. 15-18 лютого – практика Ваджракілаї, 19 лютого Ґутор – вогняна учта, 20 лютого переддень Лосару – велика офіра очищуючого санґу. Подібні практики у цей час виконуватимуться по всім монастирям Каг’ю та Ньїнґма, де будуть також представлені й ламські танці, що звільняють через бачення. САДГАНА ВАДЖРАКІЛАЇ Широко практикується у багатьох школах Ньїнґма та Каґ’ю для трансформування перешкод, які звільняються нестримними методами. У контексті практики трьох коренів (ґуру, їдам, дакіні), практика Ваджракілаї є практикою їдама – джерелом усіх досягнень. Практика виконуватиметься українською і тибетською мовами. Текст https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2021/12/Sangthig-Phurba-set-ukr-chantable.pdf РОЗМІЩЕННЯ Ритрит проходить на території молодого ритритного центру Ранґжунґ Єше Ґомде Україна, який тільки но розвивається, тут буде збудовано буддійський храм та повний комплекс для вивчення і практики Дгарми (концепція центру https://gomdeua.org/jangchub-choling.php). Розміщення у теплих опалювальних 4-місних кімнатах. Смачна домашня вегетаріанська кухня. Фото з попередніх ритритів https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3068686733256003&type=3 ХТО МОЖЕ ВЗЯТИ УЧАСТЬ бажано мати посвяту на практику Ваджракілаї будь якої традиції; якщо ні, то хоча б ви виконали або почали виконувати особливі попередні практики ньондро будь якої традиції; Ви пройшли реєстрацію https://forms.gle/XPh3mSd6W3RPXeLa7 ; Ви маєте добрий стан здоров’я, у вас цілковито відсутні всі симптоми вірусної інфекції; Ви зобов’язуєтеся дотримуватися розкладу та бути присутні на ВСІХ сесіях; Ви ознайомилися із правилами перебування у ритритному центрі та зобов’язуєтеся їх виконувати. https://gomdeua.org/termsrules/ ОРГВНЕСОК ТА ОФІРИ Завдяки доброчинним пожертвам на цей ритрит, участь у ньому стала можливою безкоштовно для всіх зареєстрованих. Проте доброчинні офіри на розвиток центру вельми вітаються, якщо у вас є така можливість – будемо дуже вдячні. У разі потреби, можна організувати трансфер. Подякувати українським перекладачам, які створюють “співабельні” переклади практик можна на картку 5354 6550 1978 4638 (Укргазбанк, Криволапчук О.І.) РОЗКЛАД 15 лютого, середа 15:00 заїзд і поселення 16:00 обід 16:00 Санґтік Пурба, офіра дгармапалам, учта 19:00 вечеря 20:00 Санґтік Пурба 22:00 відпочинок 16-18 лютого, четвер - субота …

5-6 ЛИСТОПАДА: САМОРЕГУЛЯЦІЯ І САМОЗЦІЛЕННЯ ПРОТИ ВПЛИВІВ СТРЕСУ, ВІРУСІВ, ВІЙНИ

Запрошуємо до буддійського ритритного табору Ґомде Україна всіх бажаючих на практичну програму “Стресові впливи війни на тіло та психіку. Відновлення емоційного, фізичного стану”. Практикум проходитиме у тихому віддаленому місці серед лісу.Вчимося знімати тривогу та відновлювати сон після виснаження, евакуації, вірусів та стресів. Будемо вчитися саморегуляції і запуску процесів самозцілення. Вчимося самостійно відновлюватися, допомагати собі знайти "свій центр" і збалансувати нервову систему, щоб відчувати спокій, віру, наснагу. УВАГА, МОЖНА ПРИЇХАТИ НА ОДИН ДЕНЬ АБО НА ДВА ДНІ ІЗ НОЧІВЛЕЮ.

Вітрогенератор для обернення Колеса Дгарми

Буддійський лісовий табір “Ґомде Україна” працює вже другий рік як місце індивідуальних та групових практик. Тут є і вода, і туалет, і кухня, і дах над головою… і сонячна електроенергія… Саме так, енергетично – ми цілковито незалежні. І ось у нас з’явився ще й вітрогенератор!

Курс з підготовки перекладачів Дгарми

Потреба у перекладі Вчення Дгарми українською мовою зростає, а нам бракує перекладачів. То ж ми шукаємо мотивованих людей, які хочуть стати перекладачами Дгарми українською мовою. Наша мета – за один рік підготувати як мінімум 3-х перекладачів, які зможуть вільно перекладати вчення з англійської мови на українську.

Чок’ї Ньїма Рінпоче: Смуток, любов, відкритість: буддійський шлях радості

Представляємо українській аудиторії твір видатного сучасного майстра медитації та автора багатьох книг із буддійської філософії, погляду та настанов з медитації - Чок'ї Ньїми Ріпочє. У цій книзі, яка є першим українським перекладом творів Рінпочє у виконанні досвідченого перекладача Марії Васильєвої, автор проводить читача через усвідомлення найважливіших, сутнісних істин, які стосуються нас, як людських істот, так і всіх навколо. Через відчуття  неминучого всеохоплюючого смутку, усвідомлення мінливості, непостійності явищ і речей, читач знаходить єдиний сенс, заради якого потрібно жити: любові та відкритості до світу, явищ і самого себе.

Чок’ї Ньїма Рінпочє: вчення у Чокхор Дючєн 2022

Дорогі друзі! Ми надзвичайно раді повідомити, що запис чудового всеохопного вчення, яке Чок'ї Ньїма Рінпочє дарував у священний день Чокхор Дючєн (1 серпня 2022), можна переглянути на сайті DharmaSun у розділі "Бесіди". Команда ДгармаСану також підготувала скорочену версію з синхронним перекладом замість послідовного. Свято Чокхор Дючєн уславлює перше вчення Будди Шак'ямуні про Чотири Істини для шляхетних, яке він дарував у Сарнатсі після того, як сягнув Пробудження під деревом бодгі у Бодґаї. У цей особливий день Чокхор Дючєн Чок'ї Ньїма Рінпочє дарував слушні вчення, розкриваючи сутнісні теми, які містяться у перших словах, мовлених Буддою Шак'ямуні, щойно він сягнув цілковитого Пробудження. Ці вчення Шедруб Мандала організувала спільно із 84000 — міжнародним проектом перекладу буддійського канону сучасними мовами.

ОЧНО: Літній семінар Чок’ї Ньїми Рінпочє у Ґомде Україна

Ми склали для вас легку програму, за якою можна: отримувати вчення Дгарми від Чок’ї Ньїми Рінпочє; брати участь у групових практиках очищуючого диму та ганапуджі; мати вдосталь часу на відпочинок та свої індивідуальні зайняття. Десять днів! Розміщення у хостелі або кемпинґу та смачна домашня кухня. Безкоштовно для всіх, хто реєструється до 15 серпня https://forms.gle/LbHLXyG9uyQkVKgQ8! Після 15 серпня рекомендована пожертва - 300 грн/день.

16-17 липня медитація для початківців та практика Будди Шак’ямуні

Запрошуємо до ритриного центру Ґомде Україна на відкриті зайняття із буддійської медитації для початківців та практику Будди Шак’ямуні. Участь, харчування і проживання у Ґомде – безкоштовні. Дістатися табору учасники мають самостійно (91 км від Києва, є сполучення громадським транспортом, можна скооперуватися із тими, хто буде їхати на власному авто). Далі – деталі та реєстрація.

9-10 липня інтенсив із Трінлє Ньїнґпо і Зеленої Тари

Запрошуємо до ритриного центру Ґомде Україна на груповий інтенсив із садган Ґуру Рінпочє та Тари. Участь, харчування і проживання у Ґомде – безкоштовні. Дістатися табору учасники мають самостійно (91 км від Києва, є сполучення громадським транспортом, можна скооперуватися із тими, хто буде їхати на власному авто). Далі – деталі та реєстрація.

Послання від Ділґо Кх’єнце Янґсі Рінпочє до української санґги

Це повідомлення Ділґо Кх'єнце Янґсі Рінпочє записав 4 березня 2022 року і просив передати усім дорогим дгармічним братам і сестрам з України. "Всім моїм українським братам і сестрам, громадянам України, які належать до буддійської громади, з Інституту Ранґджунґ Єше Шедра та інших Дгарма-центрів — хочу сказати, що я поділяю ваш біль і труднощі, які постали перед вами. Звичайно, ми як буддисти не віримо в насильство і не вдаємося до насильства, втім я розумію цю ситуацію. І я не кажу вам воювати чи не воювати, я не в праві казати такі речі. Але я вболіваю за вас, і маю сказати: мені надзвичайно прикро, що я не в змозі хоч якось допомогти. Я повсякчас молюся за всіх вас. І хоча фізично я дуже далеко, тим не менш, серцем я з вами. Я поділяю ваш смуток і біль, поділяю всі ваші пережиття. Будь ласка, прийміть мої теплі побажання, молитви і прагнення, що їх спрямовую до всіх вас. Будь ласка, прийміть це! Це єдине, що я можу дати вам. Будь ласка, будьте в безпеці, захищайте одне одного, бережіть себе! Дуже вам дякую!"

Статуя Падмасамбгави з терми Чокґ’юра Лінґпи “Дзоґчен Десум”

Нещодавно Ґомде Україна отримала надзвичайно цінний дарунок від однієї із бодгісаттв нашої спільноти Gomde Family&Patrons. Цей дарунок є дорогоцінною святинею, що містить такі реліквії як рештки тіла, волосся або одягу таких пробуджених істот і видатних майстрів як Будда Каш’япа, Будда Шак’ямуні, Ґуру Рінпочє, цар Трисонґ Деуцен, Мачік Лобдрон, Єше Цоґ’ял, Марпа Лоцава, Міларепа, 5-й та 15-й Далай Лами, Ґуру Чованґ, Чокґ’юр Лінґпа, Кх’єнце Чок’ї Лодро, Друґпа Кюнлє, Лонґченпа, Джиґме Лінґпа, Міпам Рінпочє, Патрул Рінпочє, Ділґо Кх’єнце Рінпочє, Дуджом Рінпочє, 14-й, 15-й, 16-й Кармапи, Тулку Урґ’єн Рінпочє, і ще багато інших реліквій, мендрубу і освячених складових, зібраних Дуджомом Рінпочє, Ділґо Кх’єнце Рінпочє і рядом інших видатних майстрів. Заголом понад 500 реліквій!

ПІСЛЯ-ВІРУСНЕ ОНОВЛЕННЯ. ПРАКТИКУМ З АНТИСТРЕСУ

12-13 березня ласкаво запрошуємо до ритритного табору Ґомде Україна всіх бажаючих на навчальну програму із саморегуляції фізичного та тонкого тіла та запуску процесів відновлення, самозцілення у після-вірусних станах. Ця тема актуальна саме зараз – коли організм починає перелаштовуватися у міжсезоння, й коли ми відчуваємо виснаженість після вірусів та наражаємося на стрес.

Альтанка, яку чекають учасники наших ритритів

Минулого року у ритритному центрі Ґомде загалом побувало близько 120 практикуючих, тут відбулося 12 групових вікендів, проходило 3 групових ритрити та 1 одиночний. Як показала практика минулого літа, нам дуже не вистачає літньої кухні, обідньої альтанки, де групи можуть зручно харчуватися, чаювати, помилуватися вогнем та спілкуватися. Таке місце ми вирішили створити цього року прямо на північному подвір’ї першого будинку. Стежка вестиме із північного крильця до альтанки, а від неї до санітарно-гігієнічного блоку та бані.

Різдвяний ритрит із Ваджракілаї

3-10 січня у ритритному центрі Джанґчуб Чолінґ відбудеться традиційний різдвяний ритрит для всіх, хто бажає посилити свій практичний досвід виконання садгани Санґтік Пурба у форматі групового ритриту: 4 сесії на день з офірою дгармапалам та учтою. У програмі передбачено і традиційну різдвяну вечерю із 12-ма стравами, а 7 січня й святкову учту. Цього року полегшено участь на пільгових умовах для тих, хто має матеріальні обмеження. Усі деталі та реєстрація в цьому дописі.

Статуя Ґуру Рінпочє від Пакчока Рінпочє

Нещодавно, у 10 місячний день листопада 2020 року, в Ґомде Україна отримали надзвичайно цінний дарунок та не менш цінний лист. Автор цього листа попросив залишатися неназваним. То ж ми публікуємо тут цей лист без змін і сподіваємося, що приклад автора надихне членів громади Gomde Family&Patrons посилити свою допомогу чи то в практиці, чи то в господарстві ритритного центру, а тих, хто ще не долучився до відповідальних членів громади – зробити цей крок.

Допоможіть ритритному центру працювати взимку!

Гарні новини! Є спосіб обігрівати літні кімнати першого будинку ритритного центру взимку, коли приїжджають групи. Це – економний та безпечний конвектор, який можна включати лише на ніч і опалювати приміщення, лише коли є в цьому потреба. Газове горіння відбувається за рахунок повітря із надвору, а тепло передається в кімнату через чавунну камеру всередині кімнати.

22-24 ЖОВТНЯ. РИТРИТ ІЗ ТРІНЛЄ НЬЇНҐПО З ЛАМОЮ ЙОНҐДУ

У ритритному центрі Джанґчуб Чолінґ Лама Ґендун Йонґду проведе групову практику Трінлє Ньїнґпо у форматі групового ритриту, (4 сесії садгани, офіра очисного диму, офіра дгармапалам та учта). Обов'язкова реєстрація. Читайте всі деталі...

Ритрит з основ буддійської медитації

На вихідних 18-19 вересня ритритний центр Ґомде України ласкаво приймає усіх, хто зацікавлений у вивченні та поглибленні базових практик, що складають основи буддійської медитації: практика Будди Шак'ямуні, шаматха та аналітична медитація на чотирьох думках, що перетворюють ум.
сімдесята річниця Чок’ї Ньїми Рінпочє

Усні передання, які Рінпочє дарував на своє 70-річчя

Дорогі дгармічні друзі! Дякуємо і радіємо за всіх, хто приєднався до прямого ефіру святкування сімдесятого дня народження Чок’ї Ньїми Рінпочє! В цей особливий день нам пощастило отримати благословіння Рінпочє і усні передання на наступні практики і мантри: 1. Скарбниця благословень — садгана Будди Шак’ямуні, складена Міпамом Рінпочє https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2020/04/Buddha-Shakyamuni-Sadhanacover_ukr-.pdf2. Коротка щоденна практика Падмасамбгави із циклу терм “Тхуґдруб барчє кюнсел” Чокґ’юра Лінґпи — в українському збірнику молитов Чоклінґ терсар, стор.17-22 https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2020/07/ChoklingTersarUKRset2020chantable.pdf3. Коротке славлення і молитва до Тари https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2021/09/Tara-short-ukr.pdf4. Односторінкова практика Ґуру Девачєнпо (переклад англійською: https://lhaseylotsawa.org/library/the-single-page-practice-of-the-guru-of-great-bliss ; український переклад опублікуємо трохи згодом).5. Мантри Будди Шак’ямуні, Ґуру Рінпочє, Ґуру Девачєнпо, Амітабги, Амітаюса, Ваджракілаї, Манджушрі, Ваджрапані, Тари https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2021/09/mantras-lung-CNR-4sept2021.pdfЗбірка молитов до Вчителя, які читали і співали під час святкування: https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2021/09/CNR_birthday_prayers_Ukrainian.pdfБільше перекладів українською — в медіатеці на нашому сайті: https://gomdeua.org/mediaБажаєте підтримати україномовних перекладачів Дгарми, а також посприяти будівництву ритритного центру під Києвом? Будемо вдячні за ваші доброчинні внески: https://www.liqpay.ua/ua/checkout/card/i74404396394Строфи посвяти із заключної глави Бодгічар’яаватари:Завдяки оцій моїй заслузіІстоти всі без винятку,Облишивши все неблаге,Хай чинять повсякчас добро.Старанно практикуючи діяння бодгісаттв,Із бодгічіттою хай будуть нероздільні.Хай усі будди їх як учнів приймуть.Від дій лихих нехай відмовляться вони.   Ґуру Девачєнпо

“Свіжа теперішня мить усвідомлення: настанови з медитації неконцепційної мудрості”

22 вересня о 19:00 ДгармаХата запрошує читачів на відкриття нового сезону читання буддійських текстів.   Упродовж наступних місяців учасники читатимуть книги "Свіжа теперішня мить усвідомлення: настанови з медитації неконцепційної мудрості" Чок'ї Ньїми Рінпочє і "Цар самадгі" Транґу Рінпочє .  

Вітрогенератор, що допоможе обертати колесо Дгарми

Багато хто з українських практикуючих буддизм вже були у нашому лісовому ритритному таборі і знають, що цілий рік табір працює як місце для проведення індивідуальних та групових практик медитації. Тут є вода, туалет, кухня, дах над головою… сонячна електроенергія… І ось у нас з’явився новий виклик!

3-10 вересня групова практика Ньондро у ритритному центрі Ґомде України

Якщо практика Ньондро виконується у групі – її сила багатократно примножується. Хто має досвід, допоможуть початківцям. Кому бракує практики, наздоженуть без перешкод. На початку вересня ласкаво запрошуємо до ритритного центру Ґомде України, де упродовж семи днів ми виконуватимемо усі практики Ньондро із «Сердечної практики Гуру, що усуває всі перешкоди» Нових Скарбів Чокґ’юра Лінґпи.

Ритрит з основ буддійської медитації

На вихідних 21-24 серпня ритритний центр Ґомде України ласкаво приймає усіх, хто зацікавлений у вивченні та поглибленні базових практик, що складають основи буддійської медитації: практика Будди Шак'ямуні, шаматха та тонґлен.

Лосар: тибетський Новий рік

Таші делек пхунсум цоґ! Бажаємо сприяння в Новому році! Традиційне привітання з Лосаром Тибетською мовою “ло” означає рік, а “сар” — скорочення від “сарпо”, що означає новий. Тож Лосар дослівно перекладається як “Новий рік”. Тибетці святкували новорічний фестиваль врожаю ще до того, як буддизм прийшов до Тибету. Чимало елементів давнього свята врожаю зберігаються і донині, втім буддійські ритуали легко інтегрувалися у ці стародавні практики. 2021, рік Залізного Бика Тибетський астрологічний календар позначає кожен рік 12-річного циклу певною твариною і елементом. 2021 рік — це рік Залізного Бика. Послідовники тибетського буддизму дотримуються певних новорічних ритуалів задля творення сприятливих умов. Можемо спримати це як творення власної доброї карми на прийдешній рік. Перший місяць тибетського календаря має назву Бумґ’юр Дава, а перші 15 днів присвячені річницям чудес, які явив Будда Шак’ямуні. Вважається, що в цей час наслідки як добрих, так і негативних дій примножуються в десять мільйонів разів. Дізнатися більше: https://samyeinstitute.org/sangha-updates/bumgyur-dawa-month-of-miracles-merit/ Вчення і настанови Пакчока Рінпочє про примноження заслуги — тут: https://samyeinstitute.org/paths/vajrayana/multiplying-merit/ (на обох сторінках після англійського тексту знайдете переклади українською і російською мовами). З цієї причини впродовж перших кількох тижнів нового року тибетці згідно традиції докладають додаткових зусиль для доброчинності й благих справ. В монастирях, таких як Ка-Ньїнґ Шедруб Лінґ, проводяться великі пуджі, щоб усунути негативні впливи і відвернути їхній перехід в новий рік. Пакчок Рінпочє виконує чам Ці святкування завершуються медитативним чамом (танцями лам). Зазвичай чимало людей приходить до монастирів спостерігати ці ритуальні церемонії. Традиційно в перший день Лосару люди прокидаються ще вдосвіта, вдягаються в найкращий одяг і збираються в місцевому монастирі. Лами і монахи виконують ритуал сприятливості. Монастирі пригощають всіх відвідувачів тибетським масляним чаєм і традиційними смаколиками. Наприкінці церемонії люди з ентузіазмом вигукують новорічні вітання і підкидають в повітря суміш ячмінного борошна й масла (чємар). Атмосфера радісна й розслаблена. Пізніше впродовж дня люди відвідують лам, з якими мають зв’язок, офіручи …

Лист від Чок’ї Ньїми Рінпочє

Дорогі друзі та громади усіх Ґомде та Дгарма-центрів! Ми всі, по всьому світі, зараз переживаємо складні часи. За теперішніх обставин я змушений відкласти мої закордонні візити. Відчуваю сум із цього приводу, адже це означає, що цього літа не побачуся із багатьма із вас. Втім, вважаю, що це вірне рішення. Наші Ґомде та Дгарма-центри закладають фундамент Дгарми в численних місцях по всьому світі. Вони приноситимуть користь багатьом майбутнім поколінням. Хочу попросити вас усіх надати свою допомогу, аби наші Дгарма-центри не занепадали, щоб їх діяльність продовжувала розквітати. Це принесе благо усім вам. Тим не менш, це благо і користь не лише для нас, зараз; це інвестиція у майбутні покоління. Будь ласка, візміть відповідальність забезпечити безперервний розквіт наших центрів. З любов’ю та благословіннями, Чок’ї Ньїма Рінпочє Хоча Рінпочє не буде подорожувати цього разу, ми з радістю повідомляємо, що Рінпочє прийняв наше прохання продовжувати обертати Колесо Дгарми, і проведе міжнародний онлайн-семінар цим літом для усієї нашої мандали. Це особлива нагода для нашої міжнародної санґи отримувати вчення усім разом — однією численною спільнотою практикуючих. Подробиці семінара Рінпочє цього літа ми повідомимо найближчим часом. На додачу до цього, Рінпоче дарував і продовжуватиме дарувати онлайн-вчення з Непалу час від часу. Найновіше вчення “Наповнювати життя смислом”, яке Рінпочє дарував з нагоди Будда-Джаянті, вже доступно на сайті. Дивіться відео з англійським перекладом і читайте переклад українською на нашому сайті: https://cutt.ly/3yvENKM Про стан справ в українському Ґомде Чок’ї Ньїми Рінпоче доповідає у відео з острову Хортиця голова активу громади Сергій Зінов’єв [embed]https://youtu.be/mRdtARgB4f4[/embed]   Якщо коротко – шукаємо матеріальну підтримку 3-х головних задач у ритритному центрі: покрівля будинку для ритритів і волонтерів 204 000 грн, вода 31 000 грн, сонячна електростанція 86 454 грн. Перекази кошти онлайн https://www.liqpay.ua/en/checkout/i74404396394Перекази через ПРИВАТ-24 «Ранґджунґ Єше Україна ГО» ЄДРПОУ/ДРФО 40982572, рахунок № UA093007110000026007052630266

Наповнювати життя смислом. Вчення Чок’ї Ньїми Рінпочє до Дня Весак

Наповнювати життя смислом: Чок’ї Ньїма Рінпочє, 7 травня 2020, Катманду. Вчення з нагоди Будда-Джаянті (День Весак) — сприятливого дня вшанування народження, просвітлення та парінірвани Будди Шак'ямуні. Нижче — повний транскрипт-переклад вчення. [video width="1280" height="674" mp4="https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2020/05/CNR_VesakMsg.mp4" poster="https://gomdeua.org/wp-content/uploads/2020/05/CNRvesak_screen.jpg"][/video]   Неперевершений Вчитель. У світі — дуже-дуже багато вчителів. Величний Милосердний Вчитель — той, хто знає природний стан таким, яким він є, і той, хто є всевідаючим — знає усі об’єкти пізнання. Він мав ці два види мудрості. Він мав любов та співчуття, силу захищати... Це неймовірні якості! Чо́му навчав Учитель? Святій Дгармі. Що, власне, являє собою Свята Дгарма? Дгарма означає те, що можемо пізнати. Що ми можемо пізнати? Зовнішнє — об’єкти сприйняття, та внутрішнє — свідомість, яка їх сприймає. Оце і є ці феномени. Якщо не маємо істинного знання про них, ми перебуваємо у заплутаності щодо того, що може бути пізнане. Маємо набути майстерності: знати, якими постають зовнішні об’єкти сприйняття. Багато людей займаються вивченням цього. Зокрема вчені. Вчені існують вже тисячі років, а особливо у наші дні вони використовують різноманітні інструменти, аби дуже детальним чином вивчати зовнішні об’єкти сприйняття. Вони вивчають це. І для нас важливо також приділяти цьому увагу, бо “Дгарма” означає те, що можемо пізнати, і в це включені зовнішні об’єкти сприйняття, маємо знати про них. Втім, зокрема, найбільш важливою є внутрішня свідомість, яка сприймає. Надзвичайно важливо вивчати це. Та не лише вивчати — маємо практикувати! Мусимо практикувати. Без практики ми не досягнемо звільнення. Тож мусимо вивчати внутрішнє: ум, свідомість, яка сприймає — аби зрозуміти, яким чином вона проявлена. Що іще казав Будда? Він казав: усі обумовлені речі є непостійними. Все, що є обумовленим — є мінливим. Все накопичене — вичерпається. Усі зустрічі завершуються розставаннями. Все збудоване — буде зруйноване. Народження приводить до смерті. Така природа речей — всі обумовлені речі є непостійними. Милосердний Будда  своїм співчуттям, усевіданням, мудрістю осягнув, що …

Технічна експертиза стану ступи в ботанічному саду НАН України ім. М.М. Гришка

Буддійська ступа – є символом миру і гармонії та репрезентує серце-ум просвітлених істот. Ця ступа єднає багатьох буддистів і не буддистів, шанується всіма буддійськими школами, багатьма буддійськими вчителями. Наша громада опікується цією святинею і прагне належним чином її доглядати. Пропонуємо вашій увазі висновки і рекомендації технічної експертизи стану ступи. На жаль, цього року зробити захист від нищівного впливу холодного сезону вже не вдасться через те, що захист, який було встановлено у суху погоду в жовтні –  зухвало, по-хуліганські зірвано, не зважаючи те, що у команді волонтерів цей план було обговорено і затверджено ще у 2018 році.
Tara triple Excellence

8 серпня – відкриття нового дгармацентру у Києві

8 серпня о 19.00 запрошуємо всіх на урочисте відкриття нового дгармацентру у Києві Затишне приміщення поруч із метро Деміївська надає для постійного користування одна із щедрих та відповідальних членкинь нашої громади. Цей дгармацентр служитиме місцем для традиційної буддійської практики київського осередку Ранґджунґ Єше, медитацій, ритритів вихідного дня та невеликих семінарів. Розклад на 8 серпня, день Будди Медицини і Зеленої Тари 19.00 зовнішня садгана Зеленої Тари (практика 4 мандал) Якщо ви не маєте текстів або жодного разу не виконували цю практику, можна просто прийти і виконувати медитацію під час проведення практики. Якщо ви запізнюєтеся - не біда, заходьте і приєднуйтеся до практики. 21.00 чаювання Адреса Голосіївський проспект 30В, під'їзд 1, 4-й поверх, офіс 2-3. Вихід із метро Деміївська на протилежну від бібліотеки Вернадського сторону Голосіївського проспекту. Вхід у під'їзд справа від клініки SENSAVI. Телефон для зв'язку 067 688 01 08 Андрій.  

Gomde Family і Gomde Patrons

Оголошуємо про нову, більш демократичну форму членських внесків і створюємо широке коло відповідальних членів громади, які братимуть участь в управлінні. Умови – дуже прості й до того ж ви не маєте ніяких офіційних зобов’язань. Самі вирішуєте розмір та регулярність вашого внеску. За бажанням, актив громади буде надсилати вам нагадування у зручній для вас формі. Gomde Family – коло відповідальних членів громади, які регулярно сплачують членські внески розміром від 1 до 1 500 грн. Члени Gomde Family матимуть перевагу на всіх заходах українського Ґомде, братимуть участь у щорічних загальних зборах громади та прийматимуть рішення про життєво важливі питання щодо розвитку та управління. Gomde Partons – коло відповідальних членів громади, які регулярно сплачують членські внески розміром від 1 501 грн. Gomde Patrons матимуть переваги та підтримку при участі на всіх семінарах, ритритах та інших заходах не лише в Україні, а й інших ґомде в Непалі, Австрії, Франції, Великобританії, Шотландії, Данії, США, Росії, Мексиці та Малайзії. Gomde Patrons за бажанням братимуть участь (очно, заочно чи онлайн) у засіданнях правління громади (як правило, щоквартально) та впливатимуть на вирішення організаційних й господарських питань. Отже, якщо ви хочете спробувати – для вашої зручності перегляньте анкету Gomde Family і Gomde Patrons https://forms.gle/ed9bQmMqowLLqTju5 Щорічно на офіційних каналах Ранґджунґ Єше ми публікуємо звіт про всі надходження та витрати організації. За вашим бажанням, можемо готувати звіт про використання членських внесків у будь який час протягом 5-ти робочих днів. Для цього достатньо написати на адресу info@gomdeua.org. Для постійних чи разових пожертв на активності громади можна використовувати це посилання https://www.liqpay.ua/en/checkout/i74404396394 Будь ласка, вказуйте своє прізвище у коментарі до платежу, наприклад: “Коваленко за липень”. Перекази через Приват24  За назвою організації «Ранґджунґ Єше Україна ГО» або за реквізитами ЄДРПОУ/ДРФО 40982572 чи за рахунком IBAN UA953052990000026006046227617. Будь ласка, вказуйте своє прізвище у коментарі до платежу, наприклад: “Коваленко за липень”. Інформація та запитання: info@gomdeua.org

Організаційні новини та анонс насиченого подіями серпня (2019)

Новий дгармацентр “Ранґджунґ Єше Ґомде Україна” у Києві Уже в наступному місяці відкриє свої двері новий дгармацентр у Києві, який служитиме місцем для групових практик, медитацій та семінарів. Нове київське приміщення розташоване надзвичайно зручно - зовсім поруч із метро Деміївська. А відвідування дгармацентру завдяки постійній підтримці членів громади, які сплачують членські внески, буде безкоштовним. Про адресу та презентацію нового дгармацентру ми повідомимо додатково в окремому анонсі. Окрім Києва, дгармацентри Ранґджунґ Єше діють у Львові, Харкові та Одесі. Контакти регіональних активів запитуйте на info@gomdeua.org 10-11 серпня – трудовий ритрит у Джанґчуб Чолінзі На цей ритрит ми запрошуємо волонтерів, щоб гарно попрацювати і потренуватися у практиці Ваджракілаї. Завдяки постійним членським внескам, які члени громади жертвують щомісяця, ми можемо забезпечити волонетрів трансфером, продуктами  харчування і водою. Детальне оголошення про цю та наступну подію (див. нижче) готується до публікації на наступному тижні. Ритрит до Дня Незалежності України Поки широка публіка дискутує про люстрації та військові паради – ми проводимо ритрити. Спеціально до Дня Незалежності - особливий, закритий ритрит із практики Ваджракілаї. Він проходитиме 24-26 серпня у селищі Прохорівка на комфортабельній віллі. Через обмеженість спальних місць і їдальні кількість місць на цей ритрит буде обмежено і на нього зможуть потрапити лише ті, хто зареєструється одразу після відкриття реєстрації. Ведучий - Сергій Зінов'єв. Старший Умдзе монастиря Ка-Ньїнґ їде до України У вересні-жовтні (точніші дати будуть відомі згодом) на цілих 30 днів до нас завітає старший Умдзе монастиря Ка-Ньїнґ Шедруб Лінґ, Лопон Карма Шераб. Умдзе навчатиме нас трьом практикам: попереднім практикам Ньондро, садганам Ваджракілаї та Трінлє Ньїнґпо. Цей  візит також став можливим завдяки постійним членським внескам громади. Бодгісаттви, які підтримують громаду Друзі, дозвольте висловити особливу подяку нашим регулярним спонсорам, які надсилають свої членські внески без нагадування. ДЯКУЄМО! Русланові Чугунову Дмитрові Левченку Геннадію Мінченку Вікторові Конуху Дмитрові Полівенку Сергію Лаврову Еліні Мілєнькій Ірині Шкурко Ірині Галамбі Віталію Кириленко Людмилі Коваль …
буддійська практика в україні

Розклад практик української спільноти «Ранґджунґ Єше» на квітень 2019 р.

Дорогі друзі! З радістю анонсуємо розклад практик київського центру на квітень 2019 р.   5 квітня, п’ятниця, 19.00-21.00 - Практика Ваджрасатви. Ведуча – Ірина Шкурко. Місце проведення: Київ, вул. Ярославська, 56А, бізнес-центр «Каньон», 3 поверх, «Ритми Життя»   6 квітня, субота, 12.30-14.00 - Медитація Віпашьяна. Ведучий – Руслан Чугунов. Місце проведення: Київ, вул. Ярославська, 56А, бізнес-центр «Каньон», 3 поверх, «Ритми Життя»   13-14 квітня, субота-неділя, 8.00-21.00 - Ритрит вихідного дня з Ваджракілаї. Ведучий – Сергій Зінов’єв. Місце проведення: Київ, вул. Тимірязєвська, 1, ботанічний сад НАН України, адміністративний корпус, 3-й поверх Детальніше: https://www.facebook.com/events/1224109717739463/   20 квітня, субота, 16.30-19.00 - Дгармастрім з Пхакчоком Рінпоче. Ведучий – Андрій Глушко. Місце проведення: Київ, Бехтєревський пров., 6, центр «Новый век»   27 квітня, субота, 12.00-14.00 - Курукуллє.  Коротка щоденна практика Пеми Кхандро – «Лотосової Дакіні», згідно з термою Чокг’юра Лінгпи. Ведучий – Олександр Савицький. Місце проведення: Київ, вул. Ярославська, 56А, бізнес-центр «Каньон», 3 поверх, «Ритми Життя»   Організатор:  050 441 47 03, Ірина Слідкуйте за анонсами. До зустрічі!

Про важливість практики Ґуру Рінпоче

Друзі, за посиланням ви знайдете цікаву та дуже корисну статтю Пакчока Рінпоче щодо практики Ґуру Рінпоче та накопичення заслуг. Радимо обов'язково ознайомитися з цією інформацією! https://samyeinstitute.org/guru-rinpoche-day/benefits-of-the-tenth-day-of-the-lunar-month/  
буддийские практики в киеве

Розклад практик Рангджунг Єше Україна в Києві в березні 2019

Дорогі друзі! З радістю анонсуємо розклад практик київського центру на березень 2019 р. Якщо ви хочете дізнатися більше про буддійські практики, але не знаєте, з чого почати, приходьте до нас!   Місце проведення практик: Київ, вул. Ярославська, 56А, бізнес-центр «Каньон», 3 поверх, «Ритми Життя»   9 березня, субота, 12.30-14.30 Садгана Ваджракілаї «Санґтік Пурба» на зовнішньому, внутрішньому та таємному рівнях. Виконання практики українською мовою. Ведучий – Олександр Савицький.   16 березня, субота, 15.30-17.30 Cкорочена щоденна практика Падмасамбгави на зовнішньому, внутрішньому та таємному рівнях. Ведучий – Олександр Савицький. Увага! Інша адреса! Бехтєревський пров., 6, центр «Новый век».   21 березня, четвер, 19.00-21.00 Медитація Будди Шак’ямуні. Ведуча – Іра Шкурко.   23 березня, субота, 16.30-18.00 Дгармастрім з Пхакчоком Рінпоче. Ведучий – Андрій Глушко.   23 березня, субота, 18.00-19.30 Курукуллє.  Коротка щоденна практика Пеми Кхандро – «Лотосової Дакіні», згідно з термою Чокг’юра Лінгпи. Розбір на зовнішньому, внутрішньому та таємному рівнях. Ведучий – Олександр Савицький.   30 березня, субота, 18.00-20.00 Курукуллє.  Коротка щоденна практика Пеми Кхандро – «Лотосової Дакіні», згідно з термою Чокг’юра Лінгпи. Ведучий – Олександр Савицький.   Організатор:  050 441 47 03, Іра До зустрічі!
чотрул дучен день чудес будды

Вітаємо із Днем Чудес Будди!

Всіх вітаємо із Днем Чудес Будди, Чотрул Дученом! Це одне з чотирьох найголовныших щорічних буддійських свят, що вшановує річницю 15 чудес, явлених Буддою Шак'ямуні в Шравасті для натхнення своїх учнів. Нехай чудеса Будди відбуваються в житті України, нашого прекрасного українського Ґомде і кожного з нас! Нехай всі вчителі, істинно просвітлені будди, живуть довго, будуть здоровими і насолоджуються всією повнотою благ, що доступні на нашій планеті у всіх її вимірах! Нехай буде мир і злагода, любов і гармонія! До вашої уваги відеодарунок із Катманду - фрагмент із церемонії посвят на Друбчені Цекар (практика довгого життя Білого Амітаюса), який цими днями триває в нашому славетному монастирі Ка-Ньїнґ Шедруб Лінґ.

Засновники Джанґчуб Чолінґу

У нас на сайті з‘явилися імена перших засновників Джанґчуб Чолінґу – бодгісаттв, які зробили пожертви від 1 000 і більше доларів США на будівництво храму! Ось список засновників, який і далі поповнюється новими іменами: Чок’ї Ньїма Рінпоче Влад Серебрянський Дмитро Полівенок Катерина Світлична Володимир Євстегнєєв Ірина Шкурко Олег Стахов Покровителі 21-ї Тари із Китаю Щиро вітаємо всіх наших фундаторів із новим 2019 роком земляного кабана і бажаємо міцного здоров’я, любові, щастя, цілісності, осмисленості та повноти життєвого шляху, а також всіх духовних і матеріальних благ. Будь ласка, живіть довго і досягайте всіх своїх цілей! Як ви знаєте, наприкінці минулого року, Чок’ї Ньїма Рінпоче вніс своє зерно у справу побудови храму Джанґчуб Чолінґ і ритритного центру і подарував нам 10 000 доларів США. Рінпоче зробив побажання, щоб його внесок примножувався, зростав та приносив сотні тисяч й мільйони доларів. Таким чином, наш Учитель став не лише духовним засновником храму, а й одним із вас – матеріальним фундатором і ми дуже пишаємося цим! Відео про цю радісну подію:   Якщо ви маєте можливість, будь ласка, розповідайте та діліться цією інформацією із своїми друзями і знайомими – допоможіть нам залучити більше коштів для здійснення проекту. Новина про внесок Рінпоче є також на нашому сайті. Цього року ми запускаємо китайську веб-сторінку про Джанґчуб Чолінґ, робоча версія якої вжє з'явилася на нашому сайті і ми віримо в те, що зможемо реалізувати бачення Чок’ї Ньїми Рінпоче і зробити український центр – справді повноцінним міжнародним, відкритим для всіх практикуючих. Саме для цього ми отримали благословіння нашого проекту у видатних сучасних йоґінів та вчителів - Ґарчена Рінпоче та Джіґме Рінпоче, обидва буддійські лідери також освятили землю Джанґчуб Чолінґу, щоб практикуючі із наших братерських буддійських традицій сприймали цей проект як місце для своєї практики, семінарів та ритритів. Ще раніше ми отримали благословення видатного російського лами нашого родоводу, Лами Сонам Дордже (Лами Олега), …
чокьи ньима ринпоче и ричард гир

Аудіокнига Чок’ї Ньїми Рінпоче у виконанні Річарда Ґіра

Річард Ґір записав аудіокнигу за твором свого друга і вчителя - Чок’ї Ньїми Рінпоче “Сум, любов, відкритість: буддійський спосіб радіти”. Послухати кілька частин аудіо у виконанні пана Ґіра можна за лінком: https://shedrub.org/sadnessloveopenness/ Повну аудіокнигу Sadness, love, openness: The Buddhist Path of Joy by Chokyi Nyima Rinpoche можна вже придбати на багатьох порталах - Audible, Kobo тощо. Тим часом ми продовжуємо збирати кошти на українське видання цієї книги. Вашу допомогу можна перерахувати тут із позначкою “КНИГА РІНПОЧЕ” https://www.liqpay.ua/ru/checkout/card/i74404396394 Cам Річард Ґір от що розповідає про книгу Рінпоче: – Мій друг і вчитель Чок’ї Ньїма Рінпоче є сучасним і автентичним майстром Дзоґчен. Він написав книгу, яка кидає рятувальний жилет всім нам, хто потопає у морі невігластва, пристрасті та ненависті. Він каже що “Дгарма – це не хобі”, а насправді є дуже серйозною  справою. Дгарма може врятувати нас від океану забуття і ми можемо згадати, хто ми є насправді: істоти світла, любові і мудрості... Читайте більше на нашому сайті Публікуємо декілька уривків із українського перекладу ДУМКИ ТА ЕМОЦІЇ Поміркуйте уважно: чи досяг я, чого прагнув, чи все є таким, яким має бути? Якщо відповідь так, то все добре, немає про що турбуватися. Та насправді щасливими і задоволеними своїм життям почуваються лише одиниці людей. Тибетська приказка говорить, що такі люди – така ж рідкість, як зірка на небі посеред ясного дня. Давайте будемо відвертими: всім нам знайоме свербляче відчуття, коли чогось не вистачає, що все не є настільки добрим, яким має бути, – відчуття, що наше життя має бути кращим. Той спосіб, у який функціонує наш ум, робить задоволення майже неможливим. Нас контролюють наші думки, які не знають спокою. Вони постійно кидаються в крайнощі й ні на хвилинку не можуть перепочити у спокої, радості, задоволеності, які просто лишаються поза природою думок. Думки завжди будуть навіювати нам сверблячку, що чогось не вистачає, шепотіти, що все було б значно краще, …
буддийские практики в киеве

Розклад практик української спільноти«Ранґджунґ Єше» в Києві у лютому 2019 р.

Дорогі друзі!  Анонсуємо розклад практик київського центру на лютий 2019 року. Будь ласка, приходьте: відсутність посвят або попереднього досвіду буддійських практик не є перешкодою! Про користь колективної практики читайте на нашому сайті. Місце проведення практик:  Київ, вул. Ярославська, 56А, бізнес-центр «Каньон», 3 поверх,  «Ритми Життя». 9 лютого, субота, 12.30-13.30 - Медитація. Ведучий - Руслан Чугунов 9 лютого, субота, 13.30-14.30 - Cкорочена щоденна практика Падмасамбгави. Ведучий – Олександр Савицький 13 лютого, середа, 19.00-21.00 (8-й місячний день). Ритуал Будди Шакьямуні. Ведуча - Іра Шкурко 16 лютого, субота, 13.00-15.00 - Садгана Тари. Ведучий - Олександр Савицький 23 лютого, субота, 16.30-18.00 - Дгармастрім з Пхакчоком Рінпоче. Ведучий - Андрій Глушко Організатори:  050 441 47 03 -  Іра. До зустрічі!

Привітання із 2019 роком Кабана від Чок’ї Ньїми Рінпоче

Вітаємо із тибетським новим роком кабана та пропонуємо послухати новорічне привітання Чок’ї Ньїми Рінпоче всім своїм учням! Український переклад привітання Рінпоче: “Зараз настає тибетський Новий рік, який ми називаємо роком кабана. Усім своїм учням я надсилаю любов і найкращі привітання. Що ж нам потрібно? Нам потрібно розвивати свій розум і чуйне серце. Що ж робить нам розумними? Пізнання шуньяти, порожнечі. Нам потрібно осягнути і реалізувати шуньяту. Чому це так необхідно? Тому що тоді настане кінець всім нашим страхам. А до цього страждання не припиняться. Адже причина страждань – це страх. У той же самий час нам потрібно розвивати наше любляче серце. Якщо наша любляча доброта зростає, тоді набагато легше реалізувати шуньяту. Отже нам потрібно розвивати і застосовувати люблячу доброту і вивчати і реалізовувати шуньяту. Дякую вам за увагу і усього найкращого!” Актив Ранґджунґ Єше Україна також вітає всіх наших друзів, членів громади, спонсорів та волонтерів із тибетським новим роком! Бажаємо вам та вашим родинам міцного здоров’я, радості, достатку, плідної практики, благословіння Ґуру, всіх досягнень і усунення всіх перешкод!
chokyi nyima rinpoche and richard gere

Річард Ґір про Чок’ї Ньїму Рінпоче та його новий твір

Річард Ґір: "Мій друг і вчитель Чок’ї Ньїма Рінпоче є сучасним і автентичним майстром Дзоґчен. Він написав книгу, яка кидає рятувальний жилет всім нам, хто потопає у морі невігластва, пристрасті та ненависті. Він каже, що Дгарма – це не хобі, і насправді є дуже серйозною справою. Дгарма може врятувати нас від океану забуття і ми можемо згадати, хто ми є насправді: істоти світла, любові і мудрості. Повне звільнення можливе, якщо ми докладаємо зусиль, і гарантоване – якщо ми слідуємо настановам учителя. Рінпоче проводить нас по стадіям буддійської практики і скеровує до радості і свободи вчення Великої Досконалості, Дзогчен. Рінпоче наголошує на необхідності засвоєння істини непостійності і взаємозалежного походження як підгрунтя для  нашого майбутнього просвітлення. Насправді це дуже надихаюча книга для всіх практикуючих". Ми розпочали збір коштів на переклад та видання нового твору Чок’ї Ньїми Рінпоче "Сум, любов, відкритість: буддійський спосіб радіти". Подробиці тут. Кошти на видання книги можна перерахувати тут із позначкою “Книга Рінпоче”: https://www.liqpay.ua/ru/checkout/card/i74404396394 Будемо вдячні за будь-яку суму!
chokyi nyima rinpoche book

Оголошуємо збір коштів на видання нової книги Чок’ї Ньїми Рінпоче!

У минулому році видавництво Шамбала опублікувало новий твір Чок’ї Ньїми Рінпоче “Сум, любов, відкритість: буддійський спосіб радіти”. Ми починаємо кампанію із збору спонсорських коштів на український переклад і публікацію цієї книги і будемо розміщувати уривки аматорських перекладів. "Нам потрібно пам’ятати про непостійність. Переживання того, що все зникає і немає на що покластися, несе за собою нищівне розчарування.  І оскільки непостійність не залишає жодного місця всім нашим мріям і сподіванням, у нас з’являється гостре нудотне відчуття, що нам вже досить. Це розчарування живить і посилює наше бажання звільнитися. Без цієї стомленості ми втрачаємо фокус. Ми починаємо лінуватися і перестаємо тренуватися. Ось чому побачити і пережити фундаментальне безглуздя власного існування є дуже важливим. Скидаючи з плеч тягар власних ілюзій, ми натомість розвиваємо здатність відпускати, звільнятися і опановувати свободу. Тому що ми розуміємо, весь світ і всі, хто в ньому живе, приречені зникнути і не залишиться нічого, щоб ми не досягли. Це також стосується всіх наших емоцій, думок та ідей. Все є тимчасовим, нетривким і непостійним. Усвідомлення цього відкриває в нас відчуття глибокої втоми, яке врешті решт допомагає нам звільнитися. Чого ж нам ще жадати і добиватися?    І коли раптом нам відкривається таке вражаюче видовище – і ми звільняємося. Існує багато різних настанов і більшість із них ми можемо отримати, але якщо ми прагнемо зустрітися віч-на-віч із тим, як насправді існують речі, немає іншого способу крім пізнання непостійності". Чок’ї Ньїма Рінпоче Кошти на видання книги можна перерахувати тут із позначкою “Книга Рінпоче” https://www.liqpay.ua/ru/checkout/card/i74404396394

Український онлайн магазин буддійських товарів на підтримку храму “Джанґчуб Чолінґ”

Шановні друзі, У нас відтепер є власний інтернет-магазин, де можна придбати буддійські товари, одяг, аюрведичні препарати та інші товари для здорового способу життя. Частина виручених від продажу коштів спрямовується на будівництво храму “Джанґчуб Чолінґ” під Києвом. Наразі категорія “Буддійські товари” виглядає так, а наступного тижня ми відправляємо нову посилку з товарами з Непалу з вервицями, амулетами, шарфами з кашеміру тощо. Вміст посилки, який ще доповнюється до відправки, можна проглянути на фото нижче. Приймаємо індивідуальні попередні замовлення на товар. Якщо ви бажаєте замовити щось із Непалу для себе або викупити товар, який на фото і готовий до відправлення, напишіть нам на адресу uddiyana@gomdeua.org. Наразі магазин існує: 1. На сайті shanti.biz.ua (частина коштів від продажу всіх товарів іде на будівництво храму); 2. У Instagram; 3. На сторінці в Facebook. Підписуйтеся на оновлення! З повагою, Менеджери магазину    

Розклад практик київського центру на грудень

Друзі, З радістю анонсуємо розклад практик української спільноти "Ранґджунґ Єше" на грудень 2018 року (Київ, вул. Ярославська, 56А, бізнес-центр «Каньон», 3 поверх, «Ритми Життя») 2 грудня, Нд, 11.00-13.00 Розбір скороченої щоденної практики Падмасамбгави на зовнішньому, внутрішньому та таємному рівнях. Виконання практики українською мовою. Ведучий – Олександр Савицький 7 грудня, Пт, 19.00 – 21.00 Медитація Будди Шак’ямуні 8 грудня, Сб, 11.00-13.00 Обговорення скороченої щоденної практики Падмасамбгави (відповіді на питання). Виконання практики тибетською мовою. Ведучий – Олександр Савицький 15 грудня, Сб, 11.00-14.00 Розбір садгани Ваджракілаї "Санґтік Пурба" на зовнішньому, внутрішньому та таємному рівнях. Виконання практики українською мовою. Ведучий – Олександр Савицький 15 грудня, Сб, 15.00-17.00 Ґуру-йога з Євгеном Та’ковським 17 грудня, Пн, 19.00 – 21.00 Медитація Будди Шак’ямуні 22 грудня, Сб, 11.00 - 14.00 Обговорення садгани Ваджракілаї "Санґтік Пурба" (відповіді на питання). Виконання практики тибетською мовою. Ведучий – Олександр Савицький Організатори (050 441 47 03, Іра)

Зустріч Сангхи з Чок’ї Ньїмою Рінпоче під час осіннього семінару в Катманду

Чок'ї Ньїма Рінпоче передає 10 000 доларів на будівництво буддійського храму в Україні! Під час щорічного міжнародного семінару Ранґджунґ Єше в Катманду Чок'ї Ньїма Рінпоче, наш Вчитель і настоятель монастиря Ка-Ньїнґ Шедруб Лінґ, передав Україні свій особистий внесок - 10 000 американських доларів на будівництво храму в Україні. Детальніше про проект створення ритритного центру Джанґчуб Чолінґ недалеко від Києва і будівництво храму можна дізнатися на сторінках українською мовою https://gomdeua.org/jangchub-choling.php на русском языке https://gomdeua.org/jangchub-choling-ru.php English https://gomdeua.org/jangchub-choling-en.php Такий вчинок нашого Вчителя демонструє велику любов Рінпоче до своїх учнів в Україні та всю серйозність його наміру створення повноцінного ритритного центру, храму та бібліотеки з найкращими умовами для духовного зцілення й розвитку. Подивитися відеозапис звернення Чок'ї Ньїми Рінпоче до української Сангґи можна тут https://youtu.be/kVriG0tElCk Переклад звернення Рінпоче українською мовою: Дорога українська Сангґо, я надсилаю вам свої любов і благословіння. Сьогодні під час нашого семінару у Непалі я дуже радий, що до мене завітали українські делегати. Користуючись цією нагодою, хочу сказати про те, що храм на нашій землі в Україні є дуже важливим, і його потрібно побудувати якомога швидше. Зростає кількість учнів і їм дуже потрібен храм - місце для навчання і практики. Як тільки збудується храм, я надішлю вам буддійського учителя, який залишатиметься з вами довгий час. Сьогодні я хочу закласти добрий фундамент нашій справі й від усього серця пожертвувати 10 000 американських доларів. Нехай це сім'я проросте і примножиться у мільйони разів, щоб український храм було зведено якомога швидше. Це принесе користь безлічі людей. Сьогодні, у 21 столітті, стає очевидним - буддизм відповідає науковому підходу до пізнання, дослідження. Тому все більше людей в Україні і Росії стають пробудженими і вчення Будди глибоко хвилює їхні серця. Адже ваша ментальність любить перевіряти, досліджувати, отримувати особистий переконливий досвід. Ви дуже розумні й кмітливі люди. Досліджуйте, перевіряйте стільки, скільки можете, тільки так ви побачите справжню цінність і …

Інформаційні ресурси української спільноти “Ранґджунґ Єше”: де нас читати і дивитися?

Щоб усім було зручно, інформація від української спільноти “Ранґджунґ Єше” доступна одразу на декількож ресурсах: 1. Веб-сторінка gomdeua.org 2. Поштова розсилка Сангхи. Підписатися на неї можна тут. 3. Канал у Telegram 4. Акаунт в Instagram 5. Група в WhatsApp 6. Група в Viber 7. Сторінка в Facebook 8. Канал на Youtube

Шукаємо перекладача-волонтера на англійську мову

У нас є декілька чудових інтерв'ю з учителями лінії "Чоклінґ Терсар", які були записані під час їхніх візитів в Україну. У зв'язку з цим ми б хотіли, щоб до цих інтерв'ю одержала доступ якомога більша кількість людей. Тому ми хочемо перекласти їх на англійську мову. Бодгісатво, який згоден це зробити, пиши, будь ласка, на info@gomdeua.org. Наперед дякуємо :)

Шукаємо перекладача чи перекладачів на англійську

Ми маємо кілька чудових інтерв'ю з нашими вчителями, якими також хотіли б поділитися з міжнародною буддійською спільнотою. Це зокрема інтерв'ю з Ламою Тензіном Занґпо, Трокпа тулку та іншими вчителями. Для цього нам потрібен волонтер-перекладач, який допоможе з перекладом на англійську. Пишіть, будь ласка, для цього на пошту info@gomdeua.org Ваша робота принесе величезну користь, адже тоді інтерв'ю можуть прочитати тисячі людей по всьому світу. Наперед дякуємо! :)

Осінній семінар із Чок’ї Н’їмою Рінпоче

Осінній семінар 2018: Реєстрація: 14 листопада 2016 року з 10.00 - 15.00 позаду головної храмової зали. Можна зареєструватися заздалегідь онлайн. Нижче можна знайти детальну інформацію. Семінар: 15 - 21 листопада 2018 року Вихідний: 22 листопада 2018 року Ритріт: 23 - 25 листопада 2018 року Тема осіннього семінару 2018 року: Погляд, медитація, поведінка та плід. І семінар, і ритріт відбудуться в головній храмовій залі монастиря “Ка-Нінґ Шедруб Лінґ” у районі Боуданатх, у місті Катманду, у Непалі. Ласкаво просимо на інформаційну сторінку щорічного осіннього семінару RYI з теорії й практик тибетського буддизму. Семінар пройде в просторому головному храмі монастиря “Ка-Нінґ Шедруб Лінґ” у районі Боуданатх. Учення щоранку впродовж семи днів даватиме настоятель монастиря Чок’ї Н’їма Рінпоче, а після обіду навчатиме Пакчок Рінпоче. Учення Чок’ї Н’їми Рінпоче з тибетської на англійську перекладатиме досвідчений перекладач. Залежно від наявності додаткових перекладачів та потреб аудиторії, одночасний переклад може робитися китайською, російською, іспанською, французькою, німецькою, датською та португальською мовами. Незважаючи на те, що Чок’ї Н’їма Рінпоче, перероджений Лама традиції Каґ’ю, покладається на перекладача, коли доносить тонкощі буддійської філософії, він добре володіє англійською мовою. Упродовж більше ніж тридцяти семи років Рінпоче навчає медитації й практикам Ваджраяни велику й зростаючу кількість студентів майже всіх національностей. У лаконічній, зрозумілій та розважальній манері Рінпоче ділиться серцевиною буддійського вчення, розкриваючи природну простоту просвітленої свідомості. Упродовж першої частини семінару Рінпоче вводить присутніх у базові вчення про буддійську практику та філософію, яка спільна для всіх буддійських шкіл. У ході наступної половини семінару присутні одержують настанови з більш езотеричних та глибших поглядів, практик та доктрин і традиції Магаяни, і традиції Ваджраяни тибетського буддизму, включаючи чіткі пояснення поглядів Мадг’ямаки, Магамудри та Дзоґчен. Щоденний розклад програми Розклад учень наведено нижче. Будь ласка, майте на увазі, що розклад може змінюватися, тому просимо уважно слухати оголошення впродовж семінару. Ранковий розклад: 15 - 21 листопада   9.00 - 10.00 Учення …

Sādhana Ritual Course 2018. November 29 – December 22

Samye Inastitute has announced annual Sādhana Ritual Course This course will focus on the Trinley Nyingpo and Pema Khandro sādhana practices from the lineage of the New Treasures of Chokgyur Lingpa (Chokling Tersar). The main points of practice, including ritual traditions of chant melodies, mudrās, torma, shrine arrangements, and musical instruments, will be taught in Tibetan by Lama Sherab Dorje, a senior lama of Ka-nying Shedrub Ling monastery, and translated into English. Our objective is for non-Tibetan practitioners to be able to learn and practice the Vajrayāna ritual tradition in a genuine and thorough way. The Tukdrup Trinley Nyingpo sādhana (the Yoga of Essential Activity from Accomplishing the Guru’s Wisdom Mind, Dispeller of All Obstacles) and the Pema Khandro (from the Three Roots of the Profundity of Longevity Cycle) are both deeply profound practices that were revealed by the Great Treasure Revealer, Chokgyur Dechen Lingpa. The Trinley Nyingpo is the condensed sādhana for the accomplishment of the twelve manifestations of Guru Rinpoche according to Accomplishing the Guru’s Wisdom Mind, Dispeller of all Obstacles (Tukdrup Barchey Künsel). The Pema Khandro is the magnetizing ḍākinī practice belonging to theThree Roots of the Profundity of Longevity Cycle, among the Seven Cycles of Profundity (Zabpa Khordün). [caption id="attachment_3020" align="alignnone" width="287"] Chokgyur Dechen Lingpa[/caption] This course will be held at a Buddhist retreat center near Narayantan, Kathmandu. The necessary empowerments and reading transmissions for these practices will be given at the beginning of the course by Kyabgön Phakchok Rinpoche, possibly on Nov. 27, so please arrive in Kathmandu by Nov. 26. Requested donation USD $480 includes shared accommodation, local transportation, food, and practice texts. Scholarships and concessions are available. Please email events@samyeinstitute.org or call / Whats App (+977) 981.863.0589 for more information. REGISTER NOW https://samyeinstitute.org/event/sadhana-ritual-course-2018/  

Sādhana Ritual Course 2018. November 29 – December 22

Samye Institute has announced its ninth annual Sādhana Ritual Course This course will focus on the Trinley Nyingpo and Pema Khandro sādhana practices from the lineage of the New Treasures of Chokgyur Lingpa (Chokling Tersar). The main points of practice, including ritual traditions of chant melodies, mudrās, torma, shrine arrangements, and musical instruments, will be taught in Tibetan by Lama Sherab Dorje, a senior lama of Ka-nying Shedrub Ling monastery, and translated into English. Main objective is for non-Tibetan practitioners to be able to learn and practice the Vajrayāna ritual tradition in a genuine and thorough way. The Tukdrup Trinley Nyingpo sādhana (the Yoga of Essential Activity from Accomplishing the Guru’s Wisdom Mind, Dispeller of All Obstacles) and the Pema Khandro (from the Three Roots of the Profundity of Longevity Cycle) are both deeply profound practices that were revealed by the Great Treasure Revealer, Chokgyur Dechen Lingpa. The Trinley Nyingpo is the condensed sādhana for the accomplishment of the twelve manifestations of Guru Rinpoche according to Accomplishing the Guru’s Wisdom Mind, Dispeller of all Obstacles (Tukdrup Barchey Künsel). The Pema Khandro is the magnetizing ḍākinī practice belonging to theThree Roots of the Profundity of Longevity Cycle, among the Seven Cycles of Profundity (Zabpa Khordün). [caption id="attachment_3020" align="alignright" width="167"] Chokgyur Dechen Lingpa[/caption] This course will be held at a Buddhist retreat center near Narayantan, Kathmandu. The necessary empowerments and reading transmissions for these practices will be given at the beginning of the course by Kyabgön Phakchok Rinpoche, possibly on Nov. 27, so please arrive in Kathmandu by Nov. 26. Requested donation USD $480 includes shared accommodation, local transportation, food, and practice texts. Scholarships and concessions are available. Please email events@samyeinstitute.org or call / Whats App (+977) 981.863.0589 for more information.   REGISTER NOW https://samyeinstitute.org/event/sadhana-ritual-course-2018/

Відеокурс “Осяйне сонце, стадії практики бодгісаттвачар’я-аватари”

Цього літа з благословення Чок’ї Ньїми Рінпоче до нас приїздив Кхенпо Карма Ґ’юрме із монастиря Ка-Ньїнґ Шедруб Лінґ (Катманду). Кхенпо у стилі класичної буддійської монастирської освіти виклав коментар до твору Дза Патрула Рінпоче про послідовні стадії практики бодгісаттви. Відеоматеріали цього семінару склали окремий відеокурс, який ми сьогодні пропонуємо вашій увазі.
chokyi nyima rinpoche

День народження Чок’ї Н’їми Рінпоче

Завтра, 4 вересня, день народження нашого любого вчителя, Чок'ї Н'їми Рінпоче. Із цього приводу увечері в ботанічному саду біля буддійської ступи буде святкова практика Будди Шак'ямуні та марме монлам - офіра світильників для довгого життя Рінпоче.

Візит Лами Тензіна Зангпо до України в липні 2018

Друзі, липень був сповнений неймовірних подій! Майже місяць в Києві перебував Лама Тензін Зангпо. На Чокор Дучен (свято першого повороту колеса вчення Буддою Шак'ямуні) в Україні на місці майбутнього ритритного центру Джанґчуб Чолінґ завершився 10-денний ритрит із йоґи Тринлє Ньїнґпо під керівництвом лами Тензіна Зангпо. Ми мали можливість займатися унікальною живою практикою із циклу Тхукдруб Барче Кюнсел, яка розширює знання про внутрішній і зовнішній світ та усуває всі перешкоди на шляху духовного розвитку. Після цього, 19 липня, в Києві відбувся неймовірний концерт «Мелодії Пробудження». Лама Тензін та співачка Назгуль Шукаєва, а також команда музикантів подарували нам дивовижне музичне шоу. Мабуть, не буде перебільшенням зауважти, що хоча концерт відбувався у звичайний робочий день, ввечері, він подарував справжній та ні з чим незрівняний перепочинок та спокій для всіх присутніх. Семиденний ретрит з програми «Потрійна досконалість Тари» завершив цьогорічний візит лами до України. Програма "Потрійної досконалості Тари" є доступною онлайн. Але участь у живому ритриті із досвідченим викладачем цієї програми, Ламою Тензіном Занґпо, стала чудовою можливістю для багатьох розпочати програму досконалостей Тари, а тим, хто вже розпочав  — відкрити у собі більше натхнення для практики. Дивитися фотоальбом вчень та концерту липня 2018 на нашій сторінці Facebook. Лама Тензін Зангпо поїхав з України, але залишився у наших серцях! Ми безмежно вдячні Ламі за його доброту та любов, за надзвичайні мудрі вчення, за увагу й терпіння, за радість і натхнення, які він так щедро дарував нам усім і чекаємо на наступну зустріч! Також щойно закінчилися вчення Чок’ї Ньїми Рінпоче «Єдність Магамудри і Дзоґчену», які ми транслювали в українському перекладі на нашій сторінці у Facebook. Записи доступні для перегляду у відеоархиві сторінки! Нагадуємо також, що напочатку жовтня в Києві відбудуться вчення Еріка Пеми Кунсанга про сутність гуру-йоги. Поспішайте записатися!

Дивіться вчення Чок’ї Н’їми Рінпоче «Єдність Магамудри і Дзоґчену»!

Особистий дарунок кожному від Чок’ї Ньїми Рінпоче – безкоштовний доступ до онлайн трансляції перших трьох днів семінару «Єдність Магамудри і Дзоґчену» із Ґомде Німеччина-Австрія! Чок’ї Ньїма Рінпоче вчитиме за поетичним текстом, складеним у 17 сторіччі майстром медитації Карма Чаґме, у якому автор викладає ключові пункти практики з позицій обох поглядів: Магамудри – Великої Печатки та Дзоґчену – Великої Досконалості. Щодня 4-6 серпня, з суботи по понеділок, ми спробуємо налаштувати трансляцію у режимі прямого ефіру із перекладом на англійську та російську мову на нашій сторінці у фейсбук – https://www.facebook.com/RangjungYesheUkraine/. Будь ласка, приєднуйтеся до нашої сторінки та отримуйте повідомлення про ефір! Сподіваємося в нас не буде технічних проблем, але просимо поставитися до будь яких технічних моментів із розумінням, адже ми не можемо впливати на прямий ефір із Австрії. Орієнтовний час трансляції 10.30 – 14.30. Запис онлайн відео семінару буде зберігатися у відео на сторінці фейсбуку. Також цю трансляцію можна побачити без реєстрації безкоштовно для всіх із перекладом на англійську та німецьку мови на сторінках https://www.facebook.com/Chokyi.Nyima.Rinpoche/  або https://dharmasun.org/live-webcast/
Чок'ї Н'їма Рінпоче

Семінари та ритрити за участі вчителів Ранґджунґ Єше в Україні у 2018 році

Програма здебільшого затверджена Чок’ї Н’їмою Рінпоче, але дати та програма можуть уточнюватися. Для всіх гостей з інших міст та з-за кордону ми намагатимемося створити найкомфортніші умови та попередню реєстрацію. Отже: Березень - Кхенпо Карма Г’юрме Квітень - Доктор Томас Червень – Чок’ї Н’їма Рінпоче Червень-липень - Лопон їх Ка-Н’їнг Шедруб Лінг Серпень - Лама Тензін Зангпо Жовтень - Ерік Пема Кунсанг Подробиці читайте нижче

Тексти дгарми в українському перекладі з тибетської мови

Дорогі друзі, на початку нового тибетського року ми започатковуємо традицію викладати на нашому сайті праці українських перекладачів дгарми, які створюють переклади текстів з мови оригіналу. Із радістю ділимося перекладами трьох надзвичайно важливих для практикуючих Ваджраяну текстів, переклади яких з тибетської мови виконав наш український перекладач дгарми Ярослав Литовченко. Нехай від цього буде велика користь. Ярослав постійно працює над вдосконаленням своїх перекладів, роблячи їх точнішими й стрункішими. Додаємо декілька коментарів перекладача до своєї роботи прямою мовою.

Розклад пудж та друбченів у монастирях Чок’ї Н’їми Рінпоче

13 - 15 січня - пуджа Ракша Тотренґа в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 17 - 21 січня - рітріт із практики "Пхова" з Чок'ї Н'їмою Рінпоче в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 25 січня - 2 лютого - друбчен "Нґаксо" в монастирі "Наґі Ґомпа"; 9 лютого - пуджа "Нґаксо" в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ" на честь паранірвани Тулку Урґ'єна Рінпоче в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 10 - 14 лютого - Ґутор, пуджа Ваджракілаї в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 15 лютого - офіра санґу в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 16 лютого - Лосар; 23 лютого - 3 березня - друбчен Амітаюса "Цекар" у монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 25 березня - 2 квітня - друбчен "Нґаксо" в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ".

Розклад найближчих пудж та друбченів у монастирях Чок’ї Н’їми Рінпоче

13-15 січня - пуджа Ракша Тотренґа в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 17 - 21 січня - рітріт із практики "Пхова" з Чок'ї Н'їмою Рінпоче в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 25 січня - 2 лютого - друбчен "Нґаксо" в монастирі "Наґі Ґомпа"; 9 лютого - пуджа "Нґаксо" в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ" на честь паранірвани Тулку Урґ'єна Рінпоче; 10-16 лютого - Ґутор, пуджа Ваджракілаї; 15 лютого - офіра санґу в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 16 лютого - Лосар; 23 лютого - 3 березня - друбчен Амітаюса "Цекар" у монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ"; 25 березня - 2 квітня - друбчен "Нґаксо" в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ".

Приглашаем на работу

Дорогие друзья, у нас постоянно есть очень много интересной работы и как ни странно))) нам постоянно не хватает людей, которые ее могут выполнять))). Поэтому мы вас ищем!!! Нам нужны и волонтеры, которые хотят и могут работать без материального вознаграждения, так и симпатизирующие буддизму фрилансеры, специалисты, менеджеры, талантливые организаторы, которые хотели бы вести интересные и главное самостоятельные дхарма-проекты за вознаграждение. Итак, украинская буддийская община Рангджунг Йеше приглашает на работу! Координатор дхарма-магазина Ratna Dani Магазин существует при дхармацентре, мы планируем запускать интернет-магазин, ищем координатора, который может занимается приёмом, учётом и отправкой товаров). Арт-директор, дизайнер информационных материалов Нужны таланты для усиления нашей команды. Особо большого потока работы нет, но целый год периодически возникают разные задачи. Нужно уметь оформлять информационные объявления, анонсы событий, семинаров в виде плакатов, банеров, листовок. Также нам нужен фирменный стиль))) Веб-дизайнер и верстальщик Есть постоянные плановые задачи по наполнению сайта WordPress контентом. Нужны как дизайнеры, так и программисты-верстальщики. Завхоз и администратор киевского дхармацентра на Печерске Координация практик в дхармацентре, размещение гостей, учет имущества. У нас появилось много всевозможного имущества, которое мы используем во время семинаров и которое нужно поддерживать в порядке и учёте, да и само пространство дхармацентра очень страдает без заботливого хозяйского внимания. Если наше объявление вас заинтересовало, пишите или звоните: Сергей Зиновьев szinoview@gmail.com 067 507 41 68 Леся Ткаченко Eloise.ua@gmail.com 050 351 90 05 info@gomdeua.org

Пуджа Ракша Тотренґа 13-15 січня 2018 року

Пуджа Ракша Тотренґа призначена для усунення перешкод. Ракша Тотренґ - це гнівна маніфестація Падмасамбгави. Ця практика відноситься до циклу "Барче Кюнсел" із "Чоклінґ Терсару". Пуджа відбудеться в монастирі "Ка-Нінґ Шедруб Лінґ" у Катманду.

Анонс практик Ваджрасатви до кінця тижня

У середу та в четвер, 11 і 12 жовтня, практика садгани Ваджрасатви з циклу "Санктік Дорсем" відбудеться о 18.00 у київському Дгарма центрі. А в п'ятницю, 13 жовтня, ми практикуватимемо цю садгану біля ступи в Ботанічному саду імені Гришка о 8 ранку. Приєднуйтеся!
Чокьи Ньима Ринпоче

Семінари Чок’ї Німи Рінпоче восени: розклад

10 – 16 листопада 2017 року – рітріт з практики «Потрійна досконалість Тари» в Парпінґу, Непалі. Реєстрація на ритріт уже закрита. Утім, якщо ви хочете потрапити на рітріт, ви можете написати організатору Ніці за адресою nika@dharmasun.org, а проживати біля монастиря в ґестхаусах, яких поблизу вистачає. Подробиці англійською мовою можна дізнатися тут. 17 – 23 листопада 2017 року – 37й щорічний семінар Чок’ї Німи Рінпоче в Катманду в монастирі «Ка-Нінґ Шедруб Лінґ». Подробиці з офіційного сайту Рінпоче читайте, будь ласка, тут. 24-26 листопада 2017 року – рітріт із Чок’ї Німою Рінпоче в Парпінґу, Непалі. Взяти участь у рітріті зможуть лише ті, хто був присутнім на семінарі Рінпоче в «Ка-Нінґ Шедруб Лінґу». Більше інформації тут. Прокунсультуватися стосовно проживання та інших питань, пов’язаних із поїздкою до Непалу, ви можете в Тараса, написавши йому на адресу taras.zhukovskyi@gmail.com.

Відео вчень Чок’ї Німи Рінпоче в Джанґчуб Чолінґу доступні для перегляду

На ютюбі стали доступні відео вчень Чок'ї Німи Рінпоче в Джанґчуб Чолінґу. Переглянути їх можна на нашому каналі. Якщо вам цікаво регулярно одержувати наші нові відео, запрошуємо на нього підписатися. За завданням Рінпоче ми наразі будуємо ґомпу для проведення групових практик, рітрітів та вчень. Запрошуємо вас підтримати цю активність, яка, сподіваємося, принесе користь не одному поколінню послідовників Дгарми в нашій країні та в усьому світі. Із подробицями проекту ви можете ознайомитися тут. Щоб долучитися до проекту, ви маєте можливість зареєструватися як член спільноти "Ранґджунґ Єше" та вибрати для себе зручний варіант щомісячної пожертви, починаючи з 1 грн. Щоб ознайомитися з умовами членства та зареєструватися, натисніть, будь ласка, тут. Крім того, ви можете разово підтримати проект, перейшовши за цим посиланням. Усього найкращого, Актив буддійської громади "Ранґджунґ Єше"

Новорічне привітання від Чок’ї Німи Рінпоче

Відеозапис із поздоровленням англійською та тибетською мовою  "Таші Делек! Розпочався рік Вогняного Птаха, і я хотів би поздоровити з цим святом монастирських професорів, співців, ритуальних майстрів, а також усіх працівників Дронґ Ґомпи – і ченців, і мирян. Усім моїм тибетським побратимам – тим, котрі живуть у Тибеті і за його межами, я посилаю свої молитви та теплі побажання. Живіть довго і не хворійте, і нехай ваше життя, заслуга, досвід та реалізація збільшуються. Це тибетський рік птаха, і я посилаю свою любов та благословення усім, хто мене знає, і я насправді бажаю кожному з вас здоров’я, щастя та процвітання, довгого життя. Кожному з нас відомо, що ми народжуємося і не маємо при цьому нічого, а також помираємо. І всі володіння, накопичені за життя, доведеться лишити. Тому дуже важливо, щоб кожен із нас практикував. У чому полягає практика? У вченні Будди є три важливі речі. Найкраще служити і допомагати іншим так сильно, як ми тільки можемо. І щонайменше нам нікому не слід шкодити і нікого кривдити. На додаток до цього, нам слід приборкувати нашу свідомість. Із одного боку, нам притаманна дуже світла сторона. У глибинній людській природі багато потенціалу: любові, турботи, поваги, довіри, мудрості. Із іншого боку, ми сповнені жадоби, гордості, заздрощів, гніву. Найгірше – це жадоба. Жадоба шкодить і руйнує і нас самих, і інших. А якщо ми не поводимося обачно, вона шкодить, та й вже нашкодила всьому світові. Кожному з нас слід працювати з негативними емоціями. Протиотрута – це любляча доброта та співчуття. Крім того, слід пару слів сказати про мудрість. Просто промовляти слово «мудрість» просто. Однак у буддизмі цей термін має дуже широке і глибинне значення. Тому, будь ласка, дослідіть цю тему трохи і розмірковуйте над нею. Для нашого життя це принесе величезну користь. Вивчаючи цю тему все більше і більше, ви зрозумієте, наскільки це корисно, і мені не …

Українська спільнота “Ранґджунґ Єше” в інтернеті

Слідкуйте за нашими новинами в мережі інтернет:   1. Сайт громади та майбутнього рітрітного центру 2. Сторінка на Facebook 3. Сторінка в vk.com 4. Поштова розсилка новин 5. Сторінка на google+ 6. Сторінка в Instagram 7. Календар практик Google   Якщо ви бажаєте підтримати активності нашої громади – ставайте членом спільноти «Ранґджунґ Єше» та обирайте зручний для вас варіант щомісячної пожертви, починаючи з 1 грн. Для цього слід заповнити коротку форму, перейшовши сюди.