Оголошуємо збір коштів на видання нової книги Чок’ї Ньїми Рінпоче!

У минулому році видавництво Шамбала опублікувало новий твір Чок’ї Ньїми Рінпоче “Сум, любов, відкритість: буддійський спосіб радіти”. Ми починаємо кампанію із збору спонсорських коштів на український переклад і публікацію цієї книги і будемо розміщувати уривки аматорських перекладів.

“Нам потрібно пам’ятати про непостійність. Переживання того, що все зникає і немає на що покластися, несе за собою нищівне розчарування.  І оскільки непостійність не залишає жодного місця всім нашим мріям і сподіванням, у нас з’являється гостре нудотне відчуття, що нам вже досить. Це розчарування живить і посилює наше бажання звільнитися. Без цієї стомленості ми втрачаємо фокус. Ми починаємо лінуватися і перестаємо тренуватися. Ось чому побачити і пережити фундаментальне безглуздя власного існування є дуже важливим.

Скидаючи з плеч тягар власних ілюзій, ми натомість розвиваємо здатність відпускати, звільнятися і опановувати свободу. Тому що ми розуміємо, весь світ і всі, хто в ньому живе, приречені зникнути і не залишиться нічого, щоб ми не досягли. Це також стосується всіх наших емоцій, думок та ідей. Все є тимчасовим, нетривким і непостійним. Усвідомлення цього відкриває в нас відчуття глибокої втоми, яке врешті решт допомагає нам звільнитися. Чого ж нам ще жадати і добиватися?    І коли раптом нам відкривається таке вражаюче видовище – і ми звільняємося.

Існує багато різних настанов і більшість із них ми можемо отримати, але якщо ми прагнемо зустрітися віч-на-віч із тим, як насправді існують речі, немає іншого способу крім пізнання непостійності”.

Чок’ї Ньїма Рінпоче

Кошти на видання книги можна перерахувати тут із позначкою “Книга Рінпоче”

https://www.liqpay.ua/ru/checkout/card/i74404396394

‹ До списку новин