Новорічне привітання від Чок’ї Німи Рінпоче

Відеозапис із поздоровленням англійською та тибетською мовою 

“Таші Делек!

Розпочався рік Вогняного Птаха, і я хотів би поздоровити з цим святом монастирських професорів, співців, ритуальних майстрів, а також усіх працівників Дронґ Ґомпи – і ченців, і мирян. Усім моїм тибетським побратимам – тим, котрі живуть у Тибеті і за його межами, я посилаю свої молитви та теплі побажання. Живіть довго і не хворійте, і нехай ваше життя, заслуга, досвід та реалізація збільшуються.

Це тибетський рік птаха, і я посилаю свою любов та благословення усім, хто мене знає, і я насправді бажаю кожному з вас здоров’я, щастя та процвітання, довгого життя.

Кожному з нас відомо, що ми народжуємося і не маємо при цьому нічого, а також помираємо. І всі володіння, накопичені за життя, доведеться лишити. Тому дуже важливо, щоб кожен із нас практикував.

У чому полягає практика? У вченні Будди є три важливі речі. Найкраще служити і допомагати іншим так сильно, як ми тільки можемо. І щонайменше нам нікому не слід шкодити і нікого кривдити. На додаток до цього, нам слід приборкувати нашу свідомість.

Із одного боку, нам притаманна дуже світла сторона. У глибинній людській природі багато потенціалу: любові, турботи, поваги, довіри, мудрості. Із іншого боку, ми сповнені жадоби, гордості, заздрощів, гніву. Найгірше – це жадоба. Жадоба шкодить і руйнує і нас самих, і інших. А якщо ми не поводимося обачно, вона шкодить, та й вже нашкодила всьому світові. Кожному з нас слід працювати з негативними емоціями. Протиотрута – це любляча доброта та співчуття.

Крім того, слід пару слів сказати про мудрість. Просто промовляти слово «мудрість» просто. Однак у буддизмі цей термін має дуже широке і глибинне значення. Тому, будь ласка, дослідіть цю тему трохи і розмірковуйте над нею. Для нашого життя це принесе величезну користь. Вивчаючи цю тему все більше і більше, ви зрозумієте, наскільки це корисно, і мені не доведеться більше просити вас практикувати. Ви й так практикуватимете. Це зцілить вас, допоможе, приборкає свідомість і дасть результати. Дуже вам дякую! Таші Делек!”

‹ До списку новин